BORAC BANJA LUKA, ADVERSARA LUI CFR CLUJ ÎN PRIMUL TUR PRELIMINAR DIN UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Distribuie pe:

CFR Cluj, campioana României, se va duela cu Borac Banja Luka (Bosnia), în prima rundă a preliminariilor UEFA Champions League, conform tragerii la sorți de la Nyon. Marko Maksimovic, tânărul antrenor al campioanei din Bosnia și Herțegovina, în vârstă de 36 de ani, recunoaște că CFR Cluj este favorita clară a acestui duel, așa cum scrie și presa de la Sarajevo. CFR Cluj va disputa prima manșă în Gruia pe 6 sau 7 iulie, iar returul în deplasare, o săptămână mai târziu. Maksimovic a fost promovat la prima echipă a lui Borac Banja Luka în decembrie 2020, de la formația U19. “N-avem cum să fim fericiți când picăm cu Clujul, dar asta este. Știam că ne va fi greu să dăm peste o adversară accesibilă, dar am primit una dintre cele mai grele posibile. N-am avut noroc, mergem mai departe și ne vom pregăti cât de bine putem. Nu ne pregătim doar pentru Europa, ci și pentru campionatul intern. Clujul este favorita clară a acestui duel, dar nimeni nu ne poate interzice să dăm ce avem mai bun și să încercăm să obținem ceva. Jucăm primul meci în deplasare, dar nu este un avantaj. Ei pot fi într-o formă bună indiferent dacă joacă acasă sau în deplasare, iar pentru noi e irelevant unde e primul meci când întâlnim o adversară atât de puternică”, a declarat Maksimovic, potrivit “Nezavisne”. “Banja Luka a primit probabil cel mai dificil adversar posibil dintre cele patru (Shkendija, Alashkert, Buducnost și Cluj)”, scrie publicația “Reprezentacija”. “Banja Luka nu a avut noroc la tragerea pentru turul 1 preliminar de la Champions League. Cea mai bună echipă din campionat a căzut cu CFR Cluj, de șapte ori campioană a României”, au scris jurnaliștii de la “Dnevni”. Borac Banja Luka a cucerit doar al doilea titlu de campioană a Bosniei în sezonul 2020/2021, la 10 ani distanță de la primul succes. De asemenea, a câștigat o Cupă a Bosniei în 2009/2010 și una a Iugoslaviei, în 1987/1988. Căpitanul celor de la Borac Banja Luka este Stojan Vranjes (34 de ani), mijlocașul ofensiv care a evoluat la CFR în a doua parte a sezonului 2012/2013, cedat sub formă de împrumut de la Pandurii Târgu Jiu, formație cu care a fost sub contract între 2010 și 2013. 14 meciuri și 2 goluri sunt cifrele lui Vranjes în tricoul lui CFR Cluj. Întreg lotul celor de la Borac Banja Luka este evaluat la 5,33 milioane de euro, cel mai scump jucător al campioanei Bosniei fiind Almedin Ziljkic (25 de ani, extremă), cotat la 700.000 de euro. Prin comparație, lotul lui CFR Cluj valoarează 27,55 milioane de euro, potrivit “Transfermarkt”. Stojan Vranjes a fost golgheterul lui Borac în stagiunea precedentă, cu 15 reușite.

LOTUL NAȚIONALEI DE HANDBAL PENTRU MECIURILE CU SPANIA! CRISTINA NEAGU LIPSEȘTE

Antrenorul Adrian Vasile a convocat lotul național de handbal senioare pentru pregătirea centralizată din perioada 6-8 iulie și jocurile cu naționala similară a Spaniei, în perioada 9-12 iulie, la Castellon (Spania). “Mă bucur că putem să legăm activitățile cu echipa națională astfel încât momentele când ne întâlnim să fie cât mai constante. Cu cât vom avea mai multe întâlniri constante, cu atât vom sedimenta mai bine informația pe care vrem să o transmitem jucătoarelor. E foarte important, pentru a consolida echipa, să fim cât mai aproape unii de alții, deoarece cu toții avem obiectivul de a reuși un Campionat Mondial foarte bun. Cred că echipa națională a Spaniei e un adversar foarte bun pentru noi, cu multe jucătoare foarte bune, calificate la Jocurile Olimpice, așa că din punctul meu de vedere și al întregului staff este un test benefic pentru ambele echipe”, a declarat selecționerul naționalei, Adrian Vasile. În privința lotului convocat, antrenorul a spus: “Este un moment în care putem vedea mai multe fete în dispozitivul nostru. Va fi o acțiune în care vom vedea jucătoare cu care deja suntem obișnuiți în echipa națională a României, dar vom vedea și jucătoare tinere cărora vrem să le lansăm provocarea de a-și dori să facă parte din echipa națională a României și de a face parte din succesul care se va întâmpla, sperăm noi, la turneele finale”. În luna august, echipa națională va avea încă 5 zile de pregătire, următoarea acțiune fiind jocurile de calificare pentru Euro. Lotul convocat este următorul: Bianca Bazaliu, Daria Bucur, Daciana Hosu, Alina Ilie, Raluca Kelemen, Eva Kerekes, Cristina Laslo, Andra Moroianu, Lorena Ostase, Anca Polocoser, Andreea Popa, Nicoleta Safta, Sonia Seraficeanu, Elena Șerban, Alexandra Severin, Ana Maria Tănăsie, Sorina Tîrcă, Bianca Tiron.

RAREȘ TOADER, AL ȘAPTELEA ATLET ROMÂN CALIFICAT LA JO DE LA TOKYO

Atletul dinamovist Rareș Toader a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de aruncarea greutății, informează Federația Română de Atletism. După ce la Campionatele Naționale ale seniorilor și tineretului disputate săptămâna trecută, pe Cluj Arena, Rareș Toader egala recordul național la aruncarea greutății (21,06 m), duminică, elevul antrenorului Sorin Tirichiță a stabilit un nou record. În cadrul unui meeting internațional desfășurat la Brno (Cehia), Rareș a avut o reușită care a măsurat 21,29 m. În acest fel, aruncătorul roș-alb a depășit cu 19 cm standardul de calificare la JO Tokyo 2020. Cu 16 zile înainte de încheierea perioadei în care atleții mai pot să-și asigure un bilet pentru cea mai selectă întrecere sportivă din lume, atletismul românesc are șapte calificați. În afara lui Toader, au mai obținut biletele de Tokyo Alin Firfirică (aruncarea discului), Florentina Iușco, Alina Rotaru-Kottmann (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime) și Marius Cocioran (50 km marș).

REACȚIA LUI GHEORGHE HAGI DUPĂ CE A PRIMIT BILET LA TRIBUNA A II-A, IAR POLITICIENII AU STAT LA VIP LA MECIUL AUSTRIA - MACEDONIA DE NORD

Foștii mari fotbaliști din naționala României, Hagi, Popescu și Munteanu, au urmărit partida de pe Arena Națională, Austria - Macedonia de Nord, scor 3-1, de la Euro 2020, de la tribuna a II-a. “N-am o problemă. Am vrut să văd meciul, am stat unde am avut loc, mi-a plăcut partida, atât pot să spun. În rest, n-am nimic de comentat” , a spus Gheorghe Hagi pentru gsp.ro. Foștii internaționali Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu și Dorinel Munteanu au stat la tribuna a II-a la meciul Austria - Macedonia de Nord, în timp ce la VIP au stat politicieni și oficiali FRF. Federația susține că întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitații. La VIP, pe Arena Națională, au stat mai mulți oameni politici, precum Ludovic Orban, Anca Dragu, Dan Barna sau Nicușor Dan, pe lângă oficialii FRF, Răzvan Burleanu sau Mihai Stoichiță. Conform unui răspuns transmis gsp.ro de către FRF, întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitații. “Federația Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, și a primit bilete de categoria I. Prețul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziție la meciurile organizate de UEFA. În privința locurilor VIP, facem precizarea că FRF nu a deținut locuri în acest sector. UEFA a avut invitați proprii, străini și români, printre care conducerea FRF (președinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) și managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la București. Totodată, este util de știut că UEFA are un alt criteriu de împărțire a locurilor în tribune, diferit de sistemul Tribuna I, Tribuna II și Peluze. Cele 3 categorii UEFA sunt: Categoria 1 - central, între cele două careuri de 16 m, pe ambele părți ale stadionului, Categoria 2 - colțurile terenului, Categoria 3 - peluze”, se arată în răspunsul FRF. Gheorghe Popescu a declarat că se aștepta să primească alt bilet, la oficială. “În protocolul cu UEFA, s-a acordat o cotă-parte de 700 de bilete Primăriei. Atât! Ulterior, aceste 700 de bilete au fost împărțite, jumătate-jumătate, între Primărie și Guvern. Și am cumpărat pentru prieteni din cota Guvernului, toate erau la tribuna a II-a”, a declarat Popescu pentru gsp.ro. Și Dorinel Munteanu a spus că a fost deranjat de faptul că nu a primit bilet la oficială, menționând că a luat în considerare chiar să nu mai meargă la meci.

“NU VOI RENUNȚA. MĂ SIMT MAI BINE ACUM!”

Christian Eriksen a trecut prin clipe de groază în partida Danemarca - Finlanda. Jucătorul lui Inter Milano a avut un stop cardio-respirator în minutul 43 al partidei dintre Danemarca și Finlanda, iar viața fotbalistului a fost pusă în pericol. Imaginile șocante au avut un puternic impact emoțional, iar fanii au cerut demisia regizorului transmisiunii. Din fericire, fotbalistul a fost stabilizat de medici, iar duminică, selecționerul nordicilor a dezvăluit că Eriksen este bine. Eriksen a vorbit cu managerul său despre diagnosticul medicilor de la spital. Starul lui Inter a dezvăluit că se simte mai bine și că nu vrea să renunțe. “Mulțumesc, nu voi renunța. Mă simt mai bine acum, dar vreau să înțeleg ce s-a întâmplat. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru ceea ce ați făcut pentru mine”, a spus danezul pentru “Gazzetta dello Sport”.

Lasă un comentariu