5 COPII TALENTAȚI DIN TÂRGU-MUREȘ, ABSOLVENȚI AI CURSULUI “MICII JURNALIȘTI”, EDIȚIA I

Distribuie pe:

“Nu urca munții ca lumea să te vadă; urcă munții pentru ca tu să vezi lumea” (David McCullough). Sub acest slogan s-a desfășurat, în intervalul 18 mai - 15 iunie 2021, ediția I a cursului “Micii jurnaliști”, în cadrul Centrului educațional ITC Edustem din Târgu-Mureș. Destinat copiilor cu vârste cuprinse între 8-12 ani, cursul s-a adresat celor interesați de “tainele” meseriei de jurnalist.

Cei 5 cursanți au învățat cum să-și învingă timiditatea, și-au făcut noi prieteni, au vorbit fiecare deschis despre pasiunile lor și, nu în ultimul rând, au vizitat studioul Televiziunii City TV Târgu-Mureș, unde au avut ocazia să și aplice cunoștințele asimilate.

“Pandemia și măsurile restrictive din ultimul an și jumătate, din păcate, ne-a făcut pe toți să ne îndepărtăm de semenii noștri, să socializăm tot mai puțin și, nu în ultimul rând, pe copii i-a făcut dependenți de tehnologie. Ideea acestui curs a venit tocmai pentru a le reda creativitatea, folosindu-se și de tehnologie, dar și socializând și învățând noi concepte. Copiii au fost încântați să afle de la trainerul lor, lucruri noi în ceea ce privește munca unui jurnalist, tipurile de presă, exercițiile de dicție și multe ale tehnici utilizate în domeniul vizat”, a declarat Claudia Duicu, Director ITC Edustem Târgu-Mureș.

Ediția a II-a a cursului Micii jurnaliști se va desfășura în intervalul 19-23 iulie 2021, grupele fiind deja formate, însă prin formularul de contact de pe website www.itcedustem.ro, se pot face pre-înscrieri pentru cursul din toamna acestui an.

Tabără de vară la Sovata

Totodată, în această vară, în intervalul 16-22 august, ITC Edustem, împreună cu trainerii Radu Silviu Olăreanu și Alexandru Mărginean, copiii pot face parte dintr-o poveste extraordinară, prin participarea la Tabăra de Vară, care va avea loc la Sovata.

Informații Tabăra de Vară

În cadrul acestei sesiuni vom susține în grupe diferite, cursurile: Teatru - Commedia del'Arte și Efecte Speciale Video, participanții urmând să opteze din start pentru unul din acestea.

Cursul de teatru își propune însușirea de către cursanți a tehnicilor actoricești, utilizând improvizația, dicția, mimica, expresivitatea corporală, precum și tehnicile de mișcare scenică, toate acestea printr-o incursiune în comedia italiană de secol XVI.

La cursul de Efecte Speciale Video, timp de 6 zile, cursanții vor afla tehnici de bază despre modelare și efecte speciale dezvoltând aptitudinile necesare în realizarea de videoclipuri “explozive”, în cadrul cărora vor putea întruchipa personaje extraordinare.

Mai multe detalii la telefon 0754/76.76.09 - Claudia Duicu sau 0724/20.64.07 - Ioana Indreica sau pe pagina web dedicată https://itcedustem.ro/tabaradevarasovata2021

Vă așteptăm cu mult drag!

Lasă un comentariu