NUMEROLOGIE APLICATĂ - NUMĂRUL DESTINULUI

Distribuie pe:

Numerologia, știință ezoterică ale cărei origini se pierd în negura timpurilor, despre care babilonienii, egiptenii și alte popoare vechi au avut cunoștință, stârnește și astăzi un interes special prin realismul rezultatelor aplicării ei. Pornind de la celebra Kabală, mistica și secreta învățătură a evreilor, care conținea în sine o întreagă filozofie a numerelor, trecând apoi prin școala grecească, unde Pitagora este, fără îndoială, cel mai cunoscut reprezentant al acestei științe, și ajungând până în zilele noastre, desigur, cu modificările inerente parcurgerii secolelor, ea reușește să rămână, în continuare, un subiect incitant de studiu. Pentru a putea aborda acest domeniu, este bine să se pornească de la găsirea câtorva elemente de bază: numărul datei de naștere și numărul numelui.

NUMĂRUL DESTINULUI (numărul datei de naștere) este considerat ca fiind cel mai important număr în caracterizarea unei persoane și reprezintă influențele natale. Se calculează astfel: considerând că v-ați născut la data de 11-09-1957, faceți următorul calcul 1+1 +9+1+9+5+7= 33. Cum suma obținută este un număr din două cifre, îl veți reduce la un număr primar, astfel: 3+3=6. Ați obținut în acest mod numărul caracteristic nașterii, a cărui semnificație va avea în vedere calitățile și trăsăturile personalității dumneavoastră.

Numărul 1: Este definit de Soare și de aceea ține de o natură umană puternică, individualistă, mândră și creativă, exuberantă și pozitivă. Cei caracterizați de cifra 1 au șanse de a deveni leaderi, fiind ambițioși, activi, autoritari, protejându-și prietenii și manifestând agresivitate cu dușmanii. Sub influența acestui număr, putem găsi și oamenii caracterizați drept tirani, egocentrici și încăpățânați. Toate aceste caracteristici fac ca nativii dominați de această cifră să devină celebri sau să obțină poziții înalte, fie în activitatea profesională, fie în cea socială.

Numărul 2: Oamenii caracterizați de acest număr au Luna drept astru dominator, care reprezintă energia creatoare pozitivă, precum și înclinațiile artistice. Influența lunară se face simțită în special asupra inconștientului, făcându-i pe aceștia mai sensibili și mai sentimentali. Nativii vor avea mari șanse de noroc și prosperitate, precum și de onoruri, dar vor fi în schimb capricioși, ușor influențabili și predispuși la unele boli de piele, de inimă, tuse și răceli. Oamenii numărului 2 vor fi mai înclinați spre meditație, spre gândire, decât spre acțiune, fiind mai puțin energici în realizarea proiectelor lor.

Numărul 3: Dominat de Jupiter, acest număr îi caracterizează pe cei energici, curajoși, disciplinați și talentați, ei mulțumindu-se rareori cu puțin, căci sunt mândri și independenți. Acești oameni doresc să ajungă în frunte, să construiască lucruri mărețe și să-și înscrie numele în istorie. Acceptă greu subordonarea, gândurile lor îndreptându-se către proiecte de amploare, ei încercând în permanență să se comporte ca niște savanți, concentrându-se în găsirea soluțiilor practice. Nativii sunt persoane responsabile, cu înalt simț al datoriei, buni observatori, cu o logică infailibilă și pentru că stăpânesc arta conversației, ei pot îmbrățișa cariere care să implice oratoria.

Numărul 4: Nativii dominați de această cifră vor avea caractere deosebite căci viața le oferă nenumărate schimbări subite, fapt care îi face suspicioși, schimbători, nesiguri și nu rareori lipsiți de o dreaptă judecată. Numărul 4 dă celor pe care îi guvernează putere și rezistență, curaj și îndrăzneală, dar mai ales răbdare. Aceștia au tendința de a-i susține pe cei slabi și de a rămâne mereu în opoziție față de cei la putere. Chiar dacă sunt mai rebeli și mai nonconformiști, acești oameni sunt buni prieteni căci știu să înfrunte obstacolele, rămânând cinstiți și dovedindu-se de nădejde în relațiile personale.

Numărul 5: Sub influența acestei cifre, putem întâlni cele mai contradictorii personalități deoarece nativii acestei cifre pot fi la fel de bine vicleni, mincinoși, suspicioși, în permanență în căutare de plăceri, cu o natură nervoasă, dar pot fi și inteligenți, plini de umor, atractivi, rapizi în gândire și mari amatori de călătorii. Din rândul lor s-au remarcat foarte mulți oratori, dar și subtili manipulatori spirituali. Firi iuți, ca argintul viu, au un comportament instabil, cu reacții rapide și surprinzătoare, având în permanență o preocupare mintală. Nu puțini sunt cei înzestrați cu o intuiție deosebită, ghicind cu ușurință intențiile celor din jurul lor și răspunzând la întrebări înainte ca interlocutorul să apuce să le termine de formulat.

Numărul 6: Cifră extrem de favorabilă, îi caracterizează pe oamenii care iubesc luxul și rafinamentul, ea dându-le un anumit magnetism personal, care îi face să se înțeleagă cu oricine. Acești nativi sunt pacifiști înnăscuți, opunându-se oricăror forme de violență. 6 este garantul echilibrului și armoniei, patronând iubirea familială, dar și loialitatea față de asociați. Cu un fizic plăcut, bărbații sub influența acestui număr vor fi atrăgători și experți în dragoste, având o mare abilitate în a seduce, fapt care îi determină câteodată să nu se limiteze la o singură relație. Au tendințe nonconformiste, mai ales când sunt în situația de a accepta disciplina subordonării. Femeile sunt frumoase, rafinate și sofisticate, atrase de sexualitate, având calități artistice și înclinații spirituale.

Numărul 7: Importantă cifră magică, numărul 7 conferă o influență ocultă asupra nativilor săi, creându-le înclinații filozofice, artistice, politice și îndepărtându-i totodată de aspectele materiale. Aceștia sunt romantici, sentimentali, sociabili, senzuali, mari admiratori ai frumosului, posedând o intuiție deosebită și o influență misterioasă asupra altora, căci ei posedă uneori capacități paranormale. Buni oratori, au darul de a polariza masele, deseori folosindu-se de argumente juste, astfel încât chiar și oponenții lor sunt obligați să le accepte. Deseori sunt atrași de mister. Neurmând căi convenționale, ei înșiși ajung să se învăluie într-o aură deosebită, care ține de ezoteric. Iubitori ai apei, sunt mari amatori de călătorii pe mare, precum și de orice activitate sau sport legat de apă. Profunzi în gândire, ei pot deveni scriitori, pictori, poeți, abordând cu predilecție subiecte filozofice sau religioase, într-o manieră cu totul originală. Ca oameni politici, acești nativi au capacitatea de a dezvolta doctrine realiste, a căror aplicare poate duce la bunăstarea generală.

Numărul 8: Ca multiplu a lui 4, această cifră este un simbol al dificultăților, al contradicțiilor și al răzvrătirilor. Nativii săi, deși înclinați spre muncă și sinceritate față de comunitate, rămân niște neînțeleși, tinzând să fie rezervați, melancolici și introvertiți. Cei din jur nu se grăbesc de regulă să-i ajute, și asta din cauza faptului că acești nativi doresc să facă totul singuri, fără a cere ajutor. Lovindu-se frecvent de obstacole, eșecuri și amânări, ei nu se descurajează, reușind să finalizeze acțiunile folosindu-se de perseverența, voința și răbdarea lor deosebită. Senzația de singurătate pe care nativii o resimt se datorează chiar modului lor de viață, a lipsei de umor, a intoleranței și a naturii lor solitare. Ei au tendința de a deveni oameni politici revoluționari, oameni de știință, dorind să lase ceva în urma lor.

Numărul 9: Considerată a fi cifra perfectă, desăvârșită, cu o semnificație sacră, ea dă celor născuți sub influența ei caracteristici deosebite, făcând din aceștia conducători apreciați. Activi și hotărâți, ei acționează ca adevărați luptători până la atingerea scopurilor, dar au predispoziții către accidente și nu de puține ori sun cârcotași și certăreți. Nativii acestui număr pot fi pedagogi talentați și deoarece iubesc artele și frumosul pot ajunge să cunoască celebritatea. Chiar dacă în copilărie ei s-au confruntat cu numeroase conflicte familiale și dificultăți în relațiile cu părinții și rudele, reușesc ca la maturitate, familia să le recunoască meritele. Mari iubitori ai vieții devin deseori protectori ai valorilor umaniste și a tuturor formelor de viață, ajungând să se intereseze de științele medicale, ecologice și sociale.

Lasă un comentariu