Alain Delon: “Am jucat în filme datorită femeilor și pentru femei”

Distribuie pe:

Actorul francez Alain Delon a dezvăluit că și-a dorit să fie “cel mai bun, cel mai frumos, cel mai puternic” pentru femeile din viața lui, în prefața unei cărți care îi este dedicată, ce urmează să fie publicată pe 5 mai, de editura La Martiniere și care a fost consultată în avanpremieră luni, de jurnaliștii de la AFP. Ilustrat cu fotografii ale sale care nu au fost publicate niciodată până acum, volumul “Alain Delon, Amours et Memoires” trece în revistă copilăria și cariera celebrului actor, o legendă a cinematografiei franceze.

“Iubirea m-a ajutat întotdeauna să mă autodepășesc”, scrie Alain Delon în această carte-elogiu scrisă de Denitza Bantcheva, o colaboratoare apropiată a starului de cinema, care a adunat mai multe mărturii inedite. “Nu am visat niciodată să fiu actor. Am intrat în această meserie și am continuat să joc în filme datorită femeilor și pentru femei”, afirmă Alain Delon, în vârstă de 87 de ani, citându-le pe actrițele Brigitte Auber, Michele Cordoue, Romy Schneider, Nathalie Delon și Mireille Darc, precum și pe mama celor mai mici doi copii ai lui, Rosalie van Breemen.

“Dacă trebuie să mor mâine, să dea Domnul să fie (o moarte) din iubire și, parafrazându-l pe Musset, mi-ar plăcea să se spună despre mine: «A suferit des, a greșit uneori, dar a iubit. El este cel care a trăit, nu a fost o ființă fictivă creată de orgoliul și plictiseala lui»“, a concluzionat starul francez. (Agerpres)

Lasă un comentariu