PROF. DR. HORAȚIU SUCIU, NOUL LIDER AL PNL TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu-Mureș, doctorul Horațiu Suciu, a câștigat, marți seara, competiția pentru conducerea filialei Târgu-Mureș a Partidului Național Liberal. Din cele 219 voturi valabil exprimate, doctorul Horațiu Suciu a obținut 135, în timp ce fostul lider al filialei, deputatul Ervin Molnar, a obținut 84 de voturi.

“Am avut până în acest moment o carieră profesională prin care am încercat să aduc Târgu-Mureșului, orașul meu natal, și județului Mureș notorietate și vizibilitate în ceea ce ne place să numim «brandul» nostru, al târgumureșenilor, medicina! Și consider că într-o oarecare măsură am reușit, prin efectuarea, în clinica pe care o conduc, a unor intervenții, cum sunt transplantul de inimă și operații la nou-născuți cu boli cardiace, operații care în prezent în România se efectuează doar în Târgu-Mureș. Am încercat, în același timp, să cresc vizibilitatea și greutatea ca centru universitar a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie G.E. Palade în calitate de profesor și președinte al Senatului Universitar, funcție care mă onorează. Sunt medic, sunt profesor, două profesii liberale care creează plusvaloare prin șansa la viață dată celor bolnavi și prin modelarea destinelor viitorilor medici. (...) Nu am fost și nu voi fi niciodată într-o gașcă. Mă voi înconjura de oameni competenți. Sunt un om de echipă, ușa mea va fi mereu deschisă pentru toți colegii și voi ține cont de opiniile colegilor mei. Ca medic și profesor sunt obișnuit să ajut și să îndrum și o voi face în continuare”, a declarat noul lider al PNL Târgu-Mureș.

Dr. Suciu a spus că, în noua sa calitate de președinte al PNL Mureș, va deschide larg ușa partidului pentru tineri, intelectuali și oameni cu cariere profesionale valoroase și nu va accepta și nu va lua decizii arbitrare, impuse din alte părți.

“Nu vom face niciodată compromisuri care să sacrifice valorile și principiile liberale. Toate acțiunile și deciziile noastre vor fi pentru consolidarea și creșterea influenței PNL Târgu-Mureș la nivel național. (...) De mâine trebuie să ne apucăm de treabă pentru binele PNL”, a arătat Horațiu Suciu.

El susține că și-a depus candidatura pentru șefia PNL Târgu-Mureș pe fondul lipsei de transparență în luarea deciziilor, intoleranța față de cei cu opinii diferite, lipsa de clarviziune în stabilirea strategiilor politice, lipsa totală de influență în cadrul negocierilor cu partenerii de coaliție, slaba influență la nivel național, promovarea mediocrității, îndepărtarea intelectualilor, tinerilor, antreprenorilor, a creatorilor de plusvaloare față de procesul de decizie și în urma rezultatelor dezastruoase la alegeri.

“În viziunea mea, partidul nu este un vehicul pentru împlinirea ambițiilor personale. Este locul în care poți să împărtășești comunității valorile pe care le reprezinți și să influențezi în bine viața comunității, a oamenilor și tot ceea ce reprezintă conceptul de bunăstare. O carieră politică de succes trebuie dublată de o carieră profesională pe măsură. Este singura posibilitate prin care poți transpune competența profesională în îmbunătățirea vieții societății noastre. Cât timp respecți aceste principii ești ferit de așa-zisele derapaje inerente: beția puterii, setea de putere, abuzul de putere, ignorarea voinței celor mulți, decizii arbitrare și așa mai departe”, a declarat Horațiu Suciu.

La reuniunea PNL Târgu-Mureș pentru alegerea conducerii filialei au participat și secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, și europarlamentarul Rareș Bogdan. (sursa - agerpres.ro)

Lasă un comentariu