LA LICEUL TEHNOLOGIC “ION VLASIU” DIN TG. MUREȘ, ELEVI MAI INFORMAȚI

Distribuie pe:

Despre munca “la negru” prin prisma Campaniei Naționale “Munca fără forme legale - un pas mai aproape de traficul de persoane” și riscurile acesteia, precum și despre conștientizarea cauzelor și consecințelor implicării în fapte de corupție, s-a discutat și cu elevii Liceului Tehnologic “Ion Vlasiu” din Tg. Mureș, aspecte prezentate de specialiștii Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și ofițerul din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Mureș.

Elevii au vizionat filmulețe cu caracter educativ, care conțineau situații concrete și au constituit punctul de plecare al discuțiilor pe cele două teme abordate: traficul de persoane și faptele de corupție. Contextul este unul potrivit, având în vedere faptul că, în curând, elevii vor fi adulți responsabili de faptele lor. Totodată, liceenii au fost informați și despre derularea Campaniei naționale “M.A.I. etic, M.A.I. integru!”, sens în care au primit și flyere.

Activitatea a fost bine primită de cadrele didactice și elevii prezenți.

Colaborarea dintre cele două instituții va continua cu astfel de informări, pentru a preveni și a crea un mediu de siguranță pentru comunitatea noastră, a subliniat comisar-șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela - coordonator Centrul Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Lasă un comentariu