LA ZI PE FRONTUL LUPTEI ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI

Distribuie pe:

ÎN JUDEȚUL MUREȘ

Până ieri, 28 iunie, în județul Mureș au fost confirmate 23.976 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2. Față de ziua precedentă, a fost înregistrat un caz nou de coronavirus.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, nicio persoană nu a fost reconfirmată pozitiv în județul Mureș.

Potrivit informațiilor DSP Mureș, la această dată sunt internate 16 persoane confirmate pozitiv în spitalele din județul nostru.

De asemenea, până la această dată, 23.168 de persoane s-au vindecat în județul Mureș (Direcția de Sănătate Publică transmite numărul total al persoanelor vindecate, număr care cuprinde persoanele externate din spitalele de pe teritoriul județului Mureș și numărul cazurilor pozitive izolate la domiciliu și declarate vindecate conform legislației în vigoare). În plus față de acestea, 2.207 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 810 persoane au fost externate la cerere.

Un număr de 10 persoane sunt internate cu suspiciune de infecție cu virusul Covid-19, potrivit datelor DSP Mureș.

Până acum, 787 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în spitalele din județul Mureș, potrivit datelor DSP Mureș.

Sunt raportate 133 de decese anterioare intervalului de referință. 1 produs în luna iulie 2020, 3 în septembrie 2020, 20 în octombrie 2020, 30 în noiembrie 2020, 24 în decembrie 2020, 19 în ianuarie 2021, 14 în februarie 2021, 13 în martie 2021, 8 în aprilie 2021 și 1 în mai 2021 în județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Călărași Covasna, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Suceava, Vaslui și Vâlcea. În intervalul de referință (ultimele 24 de ore) au fost înregistrate 7 decese.

În județul Mureș, 6 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 116 persoane se află în carantină la domiciliu.

În această perioadă, continuă acțiunile de informare și verificare cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară în județul Mureș. Echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică, inspectoratelor teritoriale de muncă, direcțiilor sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului sunt în teren, zi de zi, pentru a veghea la siguranța mureșenilor.

Facem un apel către mureșeni de a respecta normele de protecție: purtarea măștii, respectarea distanțării fizice și spălarea mâinilor cât mai des este posibil. Prin respectarea acestor reguli simple, veți avea grijă de sănătatea voastră și a celor din jur: familie, prieteni, întreaga comunitate.

Îi îndemnăm pe toți mureșenii să aibă o implicare civică activă și să sesizeze orice încălcare a normelor de protecție sanitară la TelVerde - 0800.800.165.

CANCELARIA PREFECTULUI INSTITUȚIA PREFECTULUI - JUDEȚUL MUREȘ

Lasă un comentariu