DIN CAUZA SCHIMBĂRILOR, MADAGASCAR, PRIMA ȚARĂ AFECTATĂ DE FOAMETE

Distribuie pe:

Programul Mondial al Alimentelor (PAM) din cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU) a anunțat, recent, că Madagascar este prima țară din lume afectată de foamete în urma schimbărilor climatice.

“Noi am emis, în urmă cu mai bine de o lună, o alertă în această privință și că peste un milion de oameni pot fi afectați de foamete. Schimbările climatice sunt cauza principală a unei crize alimentare în curs de dezvoltare în sudul Madagascarului.

Insula africană a fost afectată de cea mai gravă secetă din ultimele patru decenii, care a împins 1,14 milioane de oameni chiar la marginea foametei.

Am întâlnit femei și copii care au mers ore în șir pentru a ajunge la punctele noastre de distribuție a alimentelor, însă aceștia erau cei care aveau o sănătate bună pentru a o face.

Familiile suferă și oamenii mor deja de foame. Acest lucru nu este cauzat de război sau conflict, ci de schimbările climatice. Aceasta este o zonă a lumii care nu a contribuit cu nimic la schimbările climatice, dar acum sunt cei care plătesc cel mai mare preț. Se estimează că 14.000 de persoane se află deja în condiții catastrofale, număr despre care estimăm că se va dubla la 28.000 până în octombrie. Mii de oameni din sudul Madagascarului și-au părăsit casele în căutarea hranei, iar cei care rămân recurg la măsuri extreme, cum ar fi hrana din sălbăticie pentru a supraviețui.

Familiile trăiesc cu fructe roșii crude de cactus, frunze sălbatice și lăcuste de luni întregi. Nu putem să le întoarcem spatele oamenilor care trăiesc aici, în timp ce seceta amenință mii de vieți nevinovate.

De altfel, în prezent, 41 de milioane de oameni din 43 de țări sunt la limita foametei, 584.000 se confruntă deja cu condiții de foamete în Madagascar, Etiopia, Sudanul de Sud, Nigeria, Burkina Faso și Yemen”, a declarat PAM pentru CNN, citat de DiGi24.

Lasă un comentariu