CERTIFICATUL DIGITAL EUROPEAN PENTRU COVID-19 VA PUTEA FI DESCĂRCAT ÎN ROMÂNIA ÎNCEPÂND CU 1 IULIE

Distribuie pe:

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a precizat că cei care nu au acces la internet vor putea obține certificatul cu ajutorul medicului de familie sau al direcției de sănătate publică de care aparțin.

“Acestea vor putea fi descărcate și în România începând cu data de 1 iulie de pe adresa de internet certificat-covid.gov.ro. Intrăm acolo, ne facem un cont, ne-am făcut cont, ni se trimite un link pe adresa de e-mail, accesăm acel link și vom putea descărca certificatul pentru una sau pentru oricare dintre situațiile în care ne regăsim. Pentru cei care nu au acces la internet, pot obține acest certificat cu ajutorul medicilor de familie sau al direcțiilor de sănătate publică din județele de care aparțin”, a explicat secretarul de stat.

El a afirmat că va exista și un call-center dedicat și o perioadă de tranziție de șase săptămâni în care va putea fi folosit și certificatul și documentul “clasic, adeverința clasică”.

Certificatul este un document care va facilita circulația la punctele de trecere a frontierei începând cu data de 1 iulie, a subliniat el.

“Tocmai pentru că există și diversitate foarte mare de documente - fie că vorbim de certificate de vaccinare, fie că vorbim de certificate de testare -, pentru a nu se crea cozi kilometrice în punctele de trecere a frontierei, unde să fie verificate toate aceste documente, în toate limbile de circulație europeană, care ar crea o perioadă de așteptare foarte mare, s-a găsit această formulă digitală modernă și foarte rapidă, foarte eficientă. Ți se emite un certificat digital care are un cod QR. Îl poți avea fie pe telefon, dacă este smart phone, fie pe format digital. Practic, cu acest cod QR se scanează la punctul de trecere a frontierei și lucrurile merg foarte repede, nu mai sunt necesare verificări suplimentare ale autenticității și veridicității acestor documente”, a mai arătat Andrei Baciu. (AGERPRES)

Lasă un comentariu