DUMINICĂ, 11 IULIE, ALEGERI ANTICIPATE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Distribuie pe:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a îndemnat pe cetățenii moldoveni să-și exprime votul în alegerile parlamentare anticipate, ce vor avea loc duminică, 11 iulie: ,,Dragi cetățeni, împreună luptăm împotriva hoției, de mulți ani. Am mers cale lungă și grea până aici. E datoria noastră să mergem până la capăt și să scoatem țara din strânsoarea hoților. Duminică trebuie să ieșim la vot, ca să nu le permitem corupților să controleze următorul Parlament. Fiecare vot e important în această luptă a noastră pentru ordine, bunăstare și dreptate. Stimați concetățeni, avem șansa să scăpăm de hoți și să alegem o guvernare integră și bună. Duminică, 11 iulie, pe lângă celelalte drumuri pe care le veți face - la biserică, la rude, la meci - vă rog să pășiți cu responsabilitate și încredere pe un drum important, drumul către secția de vot. Drumul spre viitorul nostru prosper. Ieșiți la vot pe 11 iulie!”, a îndemnat Maia Sandu.

Pe 28 aprilie, Maia Sandu a anunțat că a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a convocat alegeri legislative anticipate pentru data de 11 iulie. Decizia a fost luată după ce magistrații Curții Constituționale au declarat neconstituțională starea de urgență, în timpul căreia legislativul nu putea fi dizolvat și astfel nu se puteau convoca alegeri parlamentare anticipate.

Pe teritoriul României, vor fi deschise 12 secții de vot pentru acest scrutin.

PROIECTUL “ROMÂNIA EDUCATĂ” ARE UN SPRIJIN FINANCIAR ISTORIC - 3,6 MILIARDE DE EURO

Proiectul “România Educată” beneficiază de un “sprijin financiar istoric” de peste 3 miliarde și jumătate de euro, a afirmat, recent, președintele Klaus Iohannis.

“Proiectul «România Educată» are un sprijin financiar important, istoric aș spune, în valoare de 3,6 miliarde de euro. Suplimentar, prin alte fonduri europene, vom finanța cu 400 de milioane de euro renovarea unităților de învățământ preuniversitar de stat, pentru garantarea siguranței și a securității copiilor și dascălilor în școli”, a afirmat șeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că “este momentul să trecem la implementarea proiectului «România Educată» și să dăm întâietate investițiilor în sistemul de educație”. Iohannis a subliniat că a insistat să fie asigurată finanțarea necesară pentru o parte dintre prioritățile și reformele proiectului, inclusiv prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

“Mă refer, de exemplu, la reducerea abandonului școlar, prin sprijinirea a peste 2.500 de unități de învățământ preuniversitar, dotarea a 10.000 de laboratoare și cabinete școlare, mobilarea a 75.000 de săli de clasă, construirea a 140 de creșe și servicii complementare de educație timpurie, realizarea a 10 centre de învățământ dual, dezvoltarea unei rețele de școli verzi și formarea a 100.000 de cadre didactice pentru predarea online”, a detaliat președintele Iohannis. (AGERPRES)

Lasă un comentariu