PENTRU AL 4 - LEA AN CONSECUTIV, DIETA MEDITERANEANĂ, CEA MAI BUNĂ DIN LUME!

Distribuie pe:

Medalia de aur pentru cea mai bună dietă 2021 a revenit regimului mediteranean, pentru al patrulea an consecutiv, conform clasamentelor anunțate de U.S. News & World Report, citate de DiGi24.

Aceeași dietă a fost desemnată cea mai bună pentru probleme ale inimii, pentru diabetici și cea mai sănătoasă și ușor de urmat.

Numeroase studii au descoperit că dieta mediteraneană poate reduce riscul de diabet, colesterol ridicat, demență, pierderi de memorie, depresie și cancer de sân și este legată de oase mai puternice, o inimă mai sănătoasă și o viață mai lungă.

Dieta presupune cine gătite simplu, pe bază de plante, majoritatea meselor fiind axate pe fructe și legume, cereale integrale, fasole și semințe, cu câteva oleaginoase și un accent puternic pe uleiul de măsline extravirgin. Alte grăsimi decât uleiul de măsline, cum ar fi untul, sunt consumate rar sau deloc.

Carnea se consumă în cantități moderate, de obicei numai pentru a da aromă unui fel de mâncare. În schimb, mesele pot include ouă, lactate și carnea păsărilor de curte, dar în porții mult mai mici decât în dieta tradițională occidentală.

Dieta mediteraneană presupune o alimentație bogată în legume, fructe, nuci, măsline, pește. Carnea roșie se înlocuiește cu cea de pui sau curcan, precum și cu boabe din păstăi (mazăre, fasole, linte, năut, arahide și nuci.

Peștele rămâne un element de bază. Sunt recomandate crustaceele, codul, merluciul, bibanul de mare, calcanul, chefalul, calamarul, midiile, creveții, crabul, homarul, sardinele, hamsiile, somonul, macroul, heringul, păstrăvul și tonul proaspăt, la care se adaugă mirodenii și condimente sănătoase și proaspete.

Se pot mânca ouă și produse lactate, dar nu prea des, important fiind ca acestea să provină de la animale crescute în mod natural. La desert, sunt permise grapefruit, portocale, mere, struguri, banane, pepeni, cireșe, ananas și smochine, dar și câte un păhărel de vin... (L.P.)

Lasă un comentariu