ROMÂNIA A RATAT CALIFICAREA ÎN SEMIFINALELE EUROPENELOR FEMININE U-19

Distribuie pe:

Naționala de handbal de tineret a României, care are un parcurs bun la EURO U19, cu trei meciuri câștigate până acum, a dominat și miercuri în prima repriză în întâlnirea cu Franța (14 -12), dar nu a reușit să se impună în final, meciul încheindu-se cu 27-31 în favoarea echipei franceze. Naționala antrenată de Horațiu Pașca luptă în continuare pentru poziția a cincea la Campionatul European din Slovenia: “Din păcate, în repriza a doua nu am reușit să menținem un nivel ridicat în apărare și am permis Franței să marcheze câteva goluri ușoare, care până la final au cântărit greu în economia jocului. Îmi pare rău, cred că am demonstrat că putem juca de la egal la egal cu oricine. O mai mare concentrare sau o mai multă experiență ar fi fost benefică pentru noi. Trebuie să depășim acest moment repede, pentru că ne mai așteaptă încă două jocuri. Nu ne mai putem gândi la locurile 1-4, în schimb ne dorim foarte tare să reușim să obținem măcar locul 5”, a declarat selecționerul. Urmează, vineri, meciul împotriva Germaniei, după care învingătoarea va juca pentru locurile 5-6, iar învinsa pentru locurile 7-8.

ȘUMUDICĂ NU ARE MOTIVE DE ÎNGRIJORARE DUPĂ EȘECUL CU BORAC BANJA LUKA!

CFR Cluj a tremurat pentru calificarea în turul 2 preliminar UEFA Champions League și a trecut, în prelungiri, de Borac Banja Luka, scor 2-1. Marius Șumudică a declarat marți seara, după meci, că echipa sa a avut foarte multe ocazii de a marca și că în retur, scorul trebuia să fie 7-0 pentru ardeleni. De asemenea, el a pus accentul pe faptul că echipa lui trebuie să lucreze mai mult la finalizare. “În primul rând vreau să felicit publicul de aici. Mi-aș dori să am și eu un public la fel la Cluj, să am suporterii alături de mine, pentru că astăzi s-a văzut clar ceea ce înseamnă aportul suporterilor.

Și la unele decizii ale arbitrilor s-a văzut presiunea pusă din partea publicului, dar toată lumea poate să greșească. Asta e viața. Într-un final, cred că s-a calificat echipa mai bună. Am jucat un fotbal bun. Cred că trebuia să închidem această calificare în primul rând din prima manșă, când am avut o sumedenie de ocazii. Astăzi la fel, am avut peste 9 sau 10 ocazii mari de a marca, dintre care două bare. Ăsta-i fotbalul. Era în ultimul minut, la alunecara lui Cestor, să ajungem iar la penaltiuri, la o loterie. Vreau să felicit și echipa adversă și le doresc să aibă același succes pe care l-au avut anul acesta și la anul. Vreau să scot în evidență dorința jucătorilor mei de a se califica. Sunt antrenorul acestei echipe de o lună, în care am disputat trei meciuri oficiale, dar niciodată în viața mea n-am avut atâtea ocazii de a marca. Niciodată. Și sunt antrenor de 17 ani. Am avut peste 30 de situații de a marca în cele trei meciuri, ceea ce înseamnă că echipa joacă. E datoria mea să-i duc până acolo, dar de-acolo trebuie să fim mai concentrați. Am marcat un gol superb de la distanță și n-am fost în stare să marcăm de la un metru sau doi metri”, a spus Șumudică. Marius Șumudică a mai precizat că echipa a făcut multe transferuri și că trebuie să mai treacă timp pentru a forma o familie. CFR a ajuns în turul 2 preliminar UEFA Champions League, deoarece regula golului marcat în deplasare a fost scoasă, iar Șumudică a oferit justificări referitoare la acest lucru. “Eu va trebui să muncesc ca să formez această familie, cum e la Banja Luka, pentru că la noi s-au făcut peste nouă transferuri. Și nu este ușor să lucrezi cu nouă jucători noi și să implementezi ideile de joc. Dar iată că au ajuns acolo și au avut ocazii. Dacă nu era scoasă această regulă la Cluj trebuia să fie vreo 7-1 și azi trebuia să fie vreo 7-0, fără să marcheze ei. Trebuie să fii realist. Nu mă puneți într-o situație proastă, să vă dau răspunsul greșit. Pentru că vă respect și respect această țară”, au fost declarațiile lui Șumudică.

MIREL RĂDOI A FOST PUS ÎN ÎNCURCĂTURĂ ÎNAINTEA JOCURILOR OLIMPICE

Selecționerul Mirel Rădoi a declarat că participarea la Jocurile Olimpice este o provocare, subliniind că, din pricina schimbărilor din lot, a fost nevoit să modifice de trei ori planul tactic. Antrenorul a mai spus că Marius Marin va fi căpitan, el fiind desemnat inclusiv pe baza unei sociograme de grup. “Mă bucur că jucătorii aleși au fost foarte pozitivi și deși este o provocare, jucătorii chiar își doresc să fie aici. Planul tactic s-a schimbat, am încercat să abordăm un sistem de joc, dar apoi am schimbat în funcție de jucători. Cred că suntem la a treia abordare, între al doilea și al treilea sistem de joc. Toți acei 3 jucători peste vârstă pe care i-am dorit au fost refuzați de către cluburi. Atunci am înclinat către jucători care pot fi viitorul naționalei U21 sau ai naționalei de seniori. Sunt jucători care m-au impresionat, cum ar fi Ion Gheorghe, care arată implicare la echipa de club, dar altceva este să îl ai aici”, a declarat Rădoi pentru FRFTV. El a mai spus că presiunea este foarte mare pentru cei care poartă tricoul României. “Tricoul României e greu, eu l-am simțit de la început, pentru mine a devenit apoi o obișnuință. Dar e o presiune uriașă, când ai tricoul naționalei pe tine, trece o istorie în fața ta, îți amintești și de suporteri și e clar că e o presiune, care e a ta și trebuie să o duci cu tine. E foarte greu de controlat, chiar și noi cu Mutu, Chivu, Lobonț, Ganea, discutam de asta. Era mai ușor pentru cei care evoluau în străinătate. Noi, ca nație, suferim mult la mentalitate și când vine și presiunea tricoului e foarte greu”. Întrebat ce își dorește la JO, Rădoi a răspuns: “Pentru jucători îmi doresc o medalie, pentru mine îmi doresc să ajungă cât mai mulți jucători la echipa mare”. “Naționala României nu a reușit să facă nici măcar un punct în această grupă”, este titlul pe care Mirel Rădoi nu ar vrea să-l vadă scris după JO. Turneul Olimpic de fotbal va avea loc în perioada 21 iulie - 7 august 2021. În urma tragerii la sorți, România a fost repartizată în grupa B alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras.

LIONEL MESSI ȘI FC BARCELONA AU AJUNS LA O ÎNȚELEGERE COMUNĂ!

Presa din Spania scrie că FC Barcelona și Lionel Messi au ajuns, în sfârșit, la un acord de principiu pentru prelungirea contractului pe cinci sezoane. Potrivit Sport, Messi, al cărui contract a expirat la 30 iunie, va semna până în 2026. Oficializarea va fi făcută joi sau vineri. La 34 de ani, Messi ar fi acceptat o reducere a salariului de 50 la sută, în contextul în care FC Barcelona se confruntă cu probeleme financiare și trebuie să respecte un plafon financiar impus de la LaLiga. Leo Messi are în continuare poftă de a purta tricoul cu numărul 10 al Barcelonei, pentru cel puțin încă 5 ani. El așteaptă cu nerăbdare să continue pe Camp Nou , iar deocamdată exclude o potențială plecare de la echipa unde a făcut istorie. Messi a înțeles situația prin care trece clubul și a decis să își reducă salariul cu 50 la sută. De fapt, banii nu ar fi fost niciodată o problemă în negocieri, ci impozitarea lor. Aceasta ar fi o problemă delicată, deoarece niciuna dintre cele două părți nu dorește să facă un pas greșit. Acordul nu poate fi considerat definitiv, dar totul este într-un stadiu foarte avansat, iar cel mai probabil, Messi va semna. Tot ce mai urmează de făcut este ca ultimele detalii să fie puse la punct, iar anunțul ar urma să fie făcut la sfârșitul lunii iunie. Clauza de reziliere a contractului este de 350 de milioane de euro. Messi s-a aflat sub contract cu Barca de 7.478 de zile, de la semnarea primului său acord cu gruparea de pe Camp Nou, în data 8 ianuarie 2001, pe un șervețel de hârtie. El și-a făcut debutul oficial în prima echipă a catalanilor în 2004, iar de atunci a disputat 778 de meciuri și a înscris 672 de goluri în toate competițiile. Lionel Messi, câștigător a 6 Baloane de Aur, care a împlinit recent 34 de ani, a câștigat recent Copa America cu Argentina și a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului.

ALERTĂ LA WIMBLEDON !

Două meciuri suspecte desfășurate în acest an la Wimbledon vor fi investigate de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului la sesizarea caselor de pariuri care au înregistrat “posibile tipare de pariuri neobișnuite”, transmite Reuters. ITIA a precizat pentru Reuters că două alerte au fost furnizate în timpul turneului londonez din partea industriei de pariuri sugerând “posibile tipare de pariuri neobișnuite” și că nu vor fi oferite alte detalii până la o analiză mai atentă. Orice alertă raportată către ITIA va fi “înregistrată, evaluată și urmărită ca un indicator al faptului că s-ar putea întâmpla ceva nepotrivit”. ITIA a precizat că trebuie amintit că “o alertă nu este dovada de trucare a meciurilor. Dacă analiza alertelor indică o activitate de corupție, atunci se declanșează o investigație completă și confidențială''. Înființată în ianuarie, de către ATP, WTA, ITF și Grand Slam Board, ITIA este o structură independentă care veghează la integritatea tenisului mondial. Până la acel moment, Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU) se ocupa de investigarea meciurilor trucate.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu