MIREL RĂDOI, TOTUL DESPRE JOCURILE OLIMPICE

Distribuie pe:

Mirel Rădoi (40 de ani), selecționerul naționalei olimpice a României, a susținut o conferință de presă după ce a anunțat lotul de compromis cu care va merge la Jocurile Olimpice.

Lovindu-se în mod repetat de refuzurile cluburilor de a lăsa jucătorii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, staff-ul naționalei a întocmit cu dificultate un lot competitiv. Acesta a fost anunțat, cu mare fast, pe 29 iunie, printr-o serie de videoclipuri realizate de artiști și oameni de fotbal, dar lotul respectiv mai poate fi modificat până vineri.

Chestionat pe acest aspect, al refuzurilor de care naționala s-a ciocnit din partea cluburilor, Rădoi a spus:

“A fost o situație bizară și continuă să fie, chiar și în acest moment negociem cu cluburile, pentru că s-au modificat puțin datele și avem dreptul de a schimba jucători din listă până la miezul nopții. Botoșani încearcă să ne ajute cu jucători, Viitorul ne-a ajutat, Voluntari la fel. Și Astra, Hermannstadt. Vreau să le mulțumesc pe această cale. Sunt cluburi care nu au avut niciun fel de obiecție, ne-au pus la dispoziție jucătorii pe care noi i-am dorit.

Cu celelalte cluburi au existat negocieri, unii au refuzat să lase jucătorii. Știți motivele, că jucătorii sunt titulari la echipele lor, iar ele au meciuri importante în toate competițiile, din 3 în 3 zile, a trebuit să ne conformăm. A trebuit să acceptăm situația, mă bucur că jucătorii care și-au dorit să fie aici sunt prezenți.

Mai sunt alții care au dorit, dar cluburile nu au reușit să înțeleagă această competiție. Sunt cluburi din străinătate care și-au dat acordul, dar apoi au revenit asupra deciziei. S-a întâmplat asta și cu cluburi din țară. Mă bucur că jucătorii prezenți sunt pregătiți pentru această competiție și își doresc să fie la Jocurile Olimpice.

Lotul nu este definitivat, mai avem câteva ore până diseară. Sperăm să nu mai apară surprize, cluburi care să își retragă jucătorii. Nu avem ce face, nu este o competiție oficială, trebuie să ne conformăm.

Nu știu cum decurg negocierile între FRF și cluburi.

“Se vor schimba anumite lucruri, tactic, mai ales la prima partidă, pentru că avem jucători care nu au început pregătirea. Principiile vor rămâne aceleași, dar probabil va interveni o schimbare de modul tactic.

E o perioadă încărcată, va trebui să vedem cum aducem jucătorii la același nivel fizic, apoi vedem dacă vom putea avea un meci amical, iar dacă nu, vom organiza unul între noi. Avem un număr strâns de jucători pe poziții cheie, a trebuit să ne adaptăm din mers, vom vedea ce sistem vom folosi.

Ca obiectiv e clar că trebuie să trecem de grupe, apoi nu aș vrea să continuăm discuția. Mi-aș dori o medalie, e clar. În condițiile de față, jucătorii sunt pregătiți, dar nu vreau să vorbesc de medalii, pentru că aș risca să pun chiar mai mare presiune pe jucători.

M-a surprins (rechemarea lui Denis Ciobotariu, n.r.), dar nu e o situație în care să putem fi siguri. Probabil că ceva s-a întâmplat la CFR, la nivel de fundași centrali, din momentul în care Ciobi a fost retras, e clar că au nevoie de el. Cu George am înțeles că accidentarea pe care a avut-o nu a decurs foarte bine, iar cei de la Reading nu au dorit să îl lase, dorind să îl readucă la ritmul meciurilor.

Pe Adi (Mutu) îl așteptăm la fiecare partidă, sunt sigur că va fi alături de noi, de băieți.

- Mirel Rădoi, selecționer România

Lotul României pentru Jocurile Olimpice:

* PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);

* FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan (liber);

* MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia);

* ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt).

Programul României la Jocurile Olimpice

* 22 iulie: Noua Zeelandă - Coreea de Sud, Honduras - România (ora 14:00, ora României)

* 25 iulie: Noua Zeelandă - Honduras, România - Coreea de Sud (ora 14:00, ora României)

* 28 iulie; România - Noua Zeelandă (ora 11:30, ora României), Coreea de Sud - Honduras

Lasă un comentariu