PAPA FRANCISC, LA PRIMA APARIŢIE LA VATICAN DUPĂ EXTERNARE, SE DECLARĂ “SOLIDAR” CU ŢĂRILE EUROPENE AFECTATE DE INUNDAŢII

Distribuie pe:

Papa Francisc, la prima sa apariţie publică la Vatican, după ieşirea din spital, unde s-a aflat timp de zece zile pentru o intervenţie chirurgicală la colon, şi-a exprimat, duminică, “solidaritatea” cu ţările europene afectate de inundaţii, cu ocazia tradiţionalei rugăciuni Angelus, rostită de la fereastra Palatului Apostolic, relatează AFP.

“Îmi exprim solidaritatea cu populaţiile Germaniei, Belgiei şi Olandei, lovite de dezastre şi inundaţii”, a declarat papa Francisc în faţa credincioşilor, pelerinilor şi a turiştilor adunaţi, ca de obicei, în Piaţa Sfântul Petru, pentru a-l vedea pe Suveranul Pontif.

Inundaţiile “secolului” au făcut cel puţin 183 de morţi în Germania şi Belgia şi au provocat pagube materiale considerabile.

Totodată, papa Francisc le-a recomandat credincioşilor să ia o pauză şi să se deconecteze de la stresul vieţii moderne, relatează Reuters.

“Să ne oprim din alergătura frenetică, dictată de agendele noastre. Să învăţăm cum să luăm o pauză, să oprim telefonul mobil”, a mai spus Suveranul Pontif.

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a revenit miercuri la apartamentul său din reşedinţa Santa Marta de la Vatican, unde locuieşte, pentru a petrece o perioadă de odihnă aproape totală şi de recuperare medicală, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la colon, la data de 4 iulie, în spitalul “Gemelli” din Roma.

Vaticanul a declarat că papa a suferit de un caz grav de stenoză diverticulară simptomatică a colonului.

A fost pentru prima dată când papa Francisc a fost internat de la alegerea sa, în 2013.

Episcopii scoţieni au anunţat, luni, că papa va participa la Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26) de la Glasgow, programată în noiembrie, în cazul în care starea de sănătate îi va permite. De asemenea, Suveranul Pontif are programate vizite în Malta şi Cipru, mai târziu, în aceeaşi lună.

Lasă un comentariu