HRISTOS, DUMNEZEU ȘI... CRIZA

Distribuie pe:

*“CRIZA DIN ROMÂNIA...” - Văd un haos interior, o descompunere care merge spre nihilism, căci oamenii sunt obsedați de nimicul materiei, de ficțiunea formelor, de epuizarea senzuală, de istoricismul fără transcendență, de ceremonialitatea fără de Dumnezeu, de consumatorismul fără spiritualitate, de falsitatea ce se ascunde sub auto-zeificarea omului. “DEZASTRUL” se desfășoară pe toate liniile de forță ale vieții omenești. E necesară multă suferință pentru reorientarea spiritualăși pentru schimbarea modului de viață. “SALVAREA CRIZEI...” singura cale de salvare a crizei din “ȚARĂ” este întoarcerea sinceră la Hristos; la legile Lui și la respectarea lor. Numai că, Hristos nu este primit în lumea noastră așa cum trebuie; se face superficial și în funcție de interesul fiecăruia, mai mult sau mai puțin. Nimeni nu e dispus să modifice viziunea și modul de viață, cu toate că merge spre dezastru. Evenimentele sunt în curs și nu mai pot fi oprite nici de creștinii adevărați. Totuși, avem datoria să strigăm oamenilor: “OPRIȚI-VĂ DIN DEZMĂȚ, RENUNȚAȚI LA TIRANIE, PUNEȚI ORDINE ÎN VOI ÎNȘIVĂ, PUNEȚI LIMITE NESAȚIULUI VOSTRU, ÎNTOACEȚI-VĂ LA NATURĂ, RENUNȚAȚI LA ORGOLII!”

Valeriu Gafencu (1921-19520), patriot unionist, născut în Basarabia, student la Facultatea de drept, condamnat la pușcăriile grele din România.

***

“DUMNEZEU ESTE, ÎN NATURĂ, FORȚA VIE ȘI PERSONALĂ, CAUZA MIȘCĂRILOR ATOMICE, LEGEA FENOMENELOR, RÂNDUITORUL ARMONIEI, TĂRIA ȘI SUSȚINĂTORUL LUMII. NATURA LUI DUMNEZEU ESTE CUNOSCUTĂ: LUMINA, CĂLDURA, ELECTRICITATEA, MAGNETISMUL, ATRACȚIUNEA, AFINITATEA, VIAȚA VEGETALĂ, INSTINCTUL, INTELIGENȚA, TOATE ÎȘI AU OBÂRȘIA ÎN DUMNEZE”.

Camille Flammarion ( 1842-1925), astronom și scriitor francez.

Autorul a 50 de cărți.

***

*“Iisus Hristos a fost cel mai mare geniu religios care a trăit vreodată. Frumusețea Lui este eternăși domnia Lui nu va avea sfârșit. Iisus este unic în toate privințele și nimic nu poate fi asemănat cu El. Întreaga istorie este de neconceput fără Hristos”.

Ernest Renan (1823-1892), scriitor francez, filosof, istoric al religiilor

P.S. Evanghelia după Ioan, cap. 5, vers. 24-25: “Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce m-a trimis pe Mine, are viață veșnicăși la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață. Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu, și cei ce vor auzi vor învia”.

Lasă un comentariu