CIPRIAN DOBRE ÎN LEGĂTURĂ CU SPITALUL DE ARȘI DIN TÂRGU-MUREȘ, SPITALUL LA CARE SE BATE PASUL PE LOC, ÎN LOC DE A FI CONSTRUIT

Distribuie pe:

La conferința de presă care a fost organizată la sediul Partidului Național Liberal al Județului Mureș, au participat Ciprian Dobre, Mara Togănel, prefectul județului Mureș, și prof. dr. Horațiu Suciu. Au fost dezbătute două subiecte de mare actualitate, primul fiind în legătură cu spitalul de arși, care se dorește a se construi în municipiul Târgu-Mureș, iar al doilea subiect a fost în legătură cu alegerile organizației județene a PNL, care vor avea loc sâmbătă, 7 august a.c., cu începere de la ora 11.

SPITALUL DE ARȘI DIN TÂRGU-MUREȘ, ÎNCĂ DOAR ÎN FAZĂ DE PROIECT

Ciprian Dobre a precizat de la începutul expunerii sale că, deocamdată, încă n-a primit scuze din partea președintelui Consiliului Județean Mureș pentru afirmațiile făcute de Péter Ferenc, public asupra persoanei sale, în baza solicitării de către Ciprian Dobre ca, consiliile județean și cel municipal să găsească cât mai curând o soluție pentru rezolvarea problemei proprietății terenului pe care să se construiască spitalul de arși. Ciprian Dobre a precizat că, între timp, a fost emisă H.G.799 din 28 iulie a.c., care reglementează și aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului, fiind vorba despre Spitalul de Arși, aici vorbindu-se, în fapt, despre o “responsabilitate regională”. În România vor fi doar trei astfel de spitale, la București, Timișoara și Târgu-Mureș. În această idee, afirmă Ciprian Dobre, administrațiile locale și județene au obligația de a furniza o soluție pentru terenul pe care urmează a se construi spitalul. Este vorba despre o investiție în valoare de peste 60 milioane euro, care ar trebui să intre în județul Mureș, cea mai mare investiție în județ de după anul 1990. Cele două instituții au obligația de a pune actul de proprietate al terenului la dispoziția Ministerului Sănătății, pentru a se porni investiția. Ciprian Dobre a subliniat faptul că este vorba de o procedură juridică foarte simplă, de un act de partaj al terenului, între cele două instituții. Ambele instituții, CJ printr-o hotărâre, CL printr-o adresă, au fost de acord cu această investiție pentru obiectivul început în anul 2014, pentru care acum există finanțare. Ciprian Dobre a adus la cunoștință că în cazul în care cei doi responsabili, fiind vorba de primar și președintele CJM sunt de acord să furnizeze actul de partaj al terenului pentru construirea spitalului de arși din Târgu-Mureș, au la dispoziție un termen, până luni, 9 august a.c., în baza unor hotărâri de Consiliu Local și Consiliu Județean care să fie convocați în regim de urgență.

În caz că proiectul va mai fi blocat peste acest termen, PNL va convoca o ședință a Biroului Permanent Județean și Local și PNL va depune în Consiliul Local și Consiliul Județean Proiectul de Hotărâre pentru partajarea terenului pentru a-l pune la dispoziția Ministerului Sănătății, ca județul Mureș să beneficieze totuși de această investiție importantă, pentru construirea spitalului de arși, cu responsabilitate regională. După cum a arătat Ciprian Dobre, întocmirea actului de partaj voluntar este o procedură juridică simplă. Ciprian Dobre a precizat că în legătură cu terenul în discuție, Consiliul Județean Mureș a emis Hotărârea nr. 53 din 27 aprilie 2017, iar Primăria Târgu-Mureș a emis adresa nr. 2245 din 26 aprilie 2017, ambele instituții exprimându-și acordul, dar nu au finalizat procedura pentru a primi o formă legală de începere a lucrărilor de construcții și se bate pasul pe loc. Trebuie știut că un astfel de spital regional se încadrează în niște parametri deosebiți față de alte spitale. Cădirea va ocupa o suprafață de 4.063 metri pătrați, va avea subsol, parter plus cinci etaje, va avea o înălțime de 23,25 metri, cât un bloc de 11 etaje. Proiectul prevede dotarea cu 25 săli de operații și 44 saloane ATI, cu toate dotările de ultimă performanță.

CANDIDATURI LA ALEGERILE JUDEȚENE PNL

Al doilea subiect dezbătut a fost legat de alegerile din Partidul Național Liberal. S-a terminat etapa de depunere a candidaturilor pentru funcțiile județene. Mara Togănel și Horațiu Suciu, pentru funcția de prim-vicepreședinte al PNL județean Mureș, iar Ciprian Dobre, pentru funcția de președinte. Vom afla ce vor hotărî cei 551 delegați județeni ai PNL, care vor participa la alegerile de sâmbătă, 7 august a.c. În legătură cu rezultatele alegerilor, veți afla în ziarul de marți, 10 august a.c.

Lasă un comentariu