AUR ȘI ARGINT PENTRU STUDENȚII MATEMATICIENI DIN BUCUREȘTI ȘI CLUJ

Distribuie pe:

Pentru al treilea an consecutiv, studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București au obținut rezultate de excepție în cadrul celei de-a XV-a ediții a South Eastern European Mathematical Competition for University Students - SEEMOUS 2021.

Organizată sub patro-najul Mathematical Society of South Eastern Europe și a Societății de Științe Matematice din Cipru, ediția din 2021 a Concursului Internațional de Mate-matică pentru Studenți a avut loc în Agros, Cipru, în perioada 19-24 iulie și a reunit studenți de la 10 universități din Grecia, Cipru și România.

Universitatea din București a fost reprezentată la concurs de patru studenți ai Facultății de Matematică și Informatică. Trei studenți au obținut medalii de aur, cu o mențiune specială pentru Sergiu-Ionuț Novac, clasat pe primul loc.

Medalii de aur au obținut și Dan-Ștefan Dumitrescu și Vlad-Nicolae Robu, care s-au clasat pe locul 2. Nu în ultimul rând, studenta Ana-Teodora Bercaru a obținut medalie de argint.

Studenți pe podiumul celei de-a XV-a ediții a South Eastern European Mathematical Competition for University Students - SEEMOUS 2021 a avut și Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Pe podium, ca acasă. Așa am putea descrie experiența ultimilor trei ani de participări la SEEMOUS: aur în 2018, aur în 2019, aur și în 2020.

* * *

AUR ȘI ARGINT PENTRU ROMÂNIA, LA OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE FIZICĂ

Echipa României, coordonată de conf. univ. dr. Sebastian Popescu de la Facultatea de Fizică a Universității “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, a obținut trei medalii de aur și două de argint la Olimpiada Internațională de Fizică.

Medaliile de aur au fost obținute de Vlad-Ștefan Oros, de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timișoara, Tudor-Gabriel Mocioi, de la Colegiul Național “Tudor Vianu” din București și George Cristian Ardeleanu, de la Liceul Internațional de Informatică din București.

Medaliile de argint au fost obținute de Antonia-Alma Ghiță, de la Liceul Internațional de Informatică din București, și Ștefan Ștefănescu, de la Colegiul Național “Dimitrie Cantemir” din Onești.

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Fizică, care s-a desfășurat în perioada 17-24 iulie 2021, au participat elevi din 76 țări, țara organizatoare fiind Lituania.

Ediția 2021 a Olimpiadei Naționale de Fizică s-a desfășurat sub auspiciile Societății Române de Fizică, cu sprijinul Facultăților de Fizică de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea București, precum și a Departamentului de Fizică de la Universitatea din Craiova. (STIRI.TVR.RO)

Lasă un comentariu