PARADA GAY VA AVEA LOC PE 14 AUGUST, PE CALEA VICTORIEI, ÎNSĂ CU MAXIMUM 500 DE PARTICIPANȚI

Distribuie pe:

Primăria Capitalei anunță că, după ce Nicușor Dan a discutat cu reprezentanții organizației Accept, a decis să permită desfășurarea marșului “Bucharest Pride” pe Calea Victoriei, sâmbătă, 14 august.

Numărul de participanți la aceasta paradă va fi limitat însă, la 500 de persoane, așa cum este stipulat în HG care prelungește starea de alertă.

“Reprezentanții Capitalei au solicitat Asociației ACCEPT ca, pe toată perioada desfășurării marșului, să respecte dispozițiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Sars Cov2”, se arată în comunicatul remis de PMB redacției Spotmedia.ro.

Tot pentru limitarea riscului de răspândire a noului coronavirus, Primăria Capitalei a decis să suspende sâmbătă, pe 14 august, proiectul “Străzi deschise”.

“Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în același timp, poate genera riscuri de siguranță conform organelor de specialitate, dar și contextul pandemic în care ne aflăm, proiectul “Străzi deschise” va fi suspendat sâmbătă, 14 august. Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiții normale de desfășurare”, a mai transmis PMB.

Reamintim că, inițial, PMB a dorit să schimbe traseul paradei Parada “Bucharest Pride” pentru a nu întrerupe “Străzi deschise”.

Reprezentanții societății ACCEPT au protestat, însă, în fața PMB, au lansat acuzații de discriminare la adresa comunității și au cerut să fie lăsați să își organizeze acțiunea pe Calea Victoriei, ca în anii trecuți.

A fost o discuție care i-a împărțit pe bucureșteni în tabere. Unii au susținut că “Bucharest Pride” se poate desfășura pe orice alt bulevard, iar alții au spus că n-ar trebui să le fie interzisă Calea Victoriei.

Nicușor Dan a fost, la rândul său, acuzat că nu a găsit din timp o metodă de a împiedica polarizarea societății bucureștene pe acest subiect. (spotmedia.ro)

Lasă un comentariu