RELANSAREA CAMPANIEI DE VACCINARE. BONURI DE MASĂ PENTRU CEI VACCINAȚI CU SCHEMA COMPLETĂ ȘI LOTERII

Coaliția de guvernare a agreat soluția acordării de bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID, a declarat, marți, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a anunțat că de acum încolo, cei vaccinați anti-COVID cu schema completă vor primi bonuri de masă în valoare de 100 de lei. Potrivit ministrului, bonurile vor avea valoare nominală de 100 de lei și constituie o măsură de stimulare a vaccinării împotriva SARS-CoV-2 în rândul populației.  Măsurile respective au ca scop relansarea campaniei de vaccinare care nu prea mai are succes în România.

Bonuri de masă pentru cei care se vor vaccina și loterii cu premii în bani

Potrivit propunerilor, stimulentele pentru vaccinare ar urma să fie diferențiate pe categorii: bonuri de masă pentru pensionari, vouchere de vacanță pentru familiile cu copii și loterii. Acordarea acestora îi vizează doar pe cei vaccinați cu schema completă.

Potrivit ministrului, deocamdată s-a agreat prima măsură, cea a bonurilor de masă pentru cei vaccinați complet: “În ceea ce privește măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă, și anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo și urmează să vedem posibilitățile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate. Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă - a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson”, a declarat Mihăilă, care a participat la ședința coaliției de guvernare care are loc la Palatul Parlamentului.

Ministrul a vorbit și despre cât de pregătit este sistemul medical pentru un nou val pandemic

“Pregătirea aceasta pentru valul 4 ar putea să nu fie foarte acută, dacă ne-am vaccina, și cred că primul lucru atunci când vorbim de valul 4 este să spunem din nou că persoanele vaccinate au risc foarte redus de a suferi forme severe de infecție, inclusiv cu tulpina Delta, așa încât să necesite internare în spital, și atunci acesta este principalul mesaj de transmis, că încă, individual, fiecare dintre noi are timp să se pregătească pentru valul 4 și pentru a evita consecințele valului 4, vaccinându-ne”, a mai declarat Ioana Mihăilă, potrivit Agerpres.

Lasă un comentariu