SCURTĂ ISTORIE A UNIUNII SOVIETICE

Distribuie pe:

* Abia a murit Lenin, că s-a și descoperit că al doilea om al partidului, tovarășul Troțki, este trădător. Atunci, tovarășii Zinoviev, Kamenev, Buharin și Stalin l-au exclus din partid și l-au exilat.

* Dar, peste câțiva ani, s-a descoperit că și tovarășii Zinoviev, Kamenev și Buharin sunt dușmani și sabotori, motiv pentru care tovarășul Evghenii Iagoda a dat ordin să fie împușcați.

* Puțin mai târziu, tovarășul Ejov a dat ordin să fie împușcat și tovarășul Iagoda, despre care s-a aflat că este un agent al dușmanilor de clasă.

* Nu peste mult timp, se stabilește că tovarășul Ejov nu este tovarăș, ci agent al dușmanilor poporului sovietic, deci un trădător ticălos, așa că tovarășul Beria dă ordin să fie împușcat.

* După moartea tovarășului Stalin, toți au aflat că și tovarășul Beria a fost un trădător, așa că mareșalul Jukov dă ordin să fie împușcat.

* Dar foarte curând tovarășul Hrușciov și-a dat seama că Jukov este dușman și complotist, așa că îl trimite în Munții Urali, într-un post neînsemnat.

* Apoi, tot tovarășul Hrușciov descoperă că și Stalin a fost, de fapt, un dușman și un trădător. Și, împreună cu el, aproape toți membrii Biroului Politic. Ca urmare, Stalin este evacuat din Mausoleu, iar membrii Biroului Politic și tovarășul Șepilov, care li s-a alăturat, sunt trimiși de Hrușciov care încotro. Șepilov este trimis în Kirghizstan.

* Peste câțiva ani, se constată că Hrușciov este un aventurier și un dușman. Și atunci tovarășul Brejnev îl pensionează.

* Apoi, după un timp, tovarășul Brejnev moare și se află că și el urmărea țeluri trădătoare și a fost cel care a ținut pe loc dezvoltarea măreței Uniuni Sovietice, adică a fost un dușman al poporului.

* Apoi au mai urmat doi prim-secretari bătrâni, care au murit repede și nimeni nu-și mai amintește de ei.

* Și atunci a venit la putere tânărul și energicul Gorbaciov. Și toți s-au lămurit că întreaga conducere de partid a fost formată, până la el, din dușmani cu intenții trădătoare, dar el o să facă și o să dreagă...

* Dar atunci Uniunea Sovietică s-a destrămat...

Lumea nr. 7/2021

Lasă un comentariu