UN FAPT DE BINE

Distribuie pe:

În societatea noastră românească de azi, a face cuiva un bine este un lucru atât de rar, încât pare o anormalitate. Un simplu gest de bunăvoință, urmat de faptul în sine de a ajuta la ananghie, devine aproape de necrezut. Când rămâi în pană de motor într-un oraș, cauți informații și apoi încerci să rezolvi o problemă tehnică cu ajutorul unor specialiști. Greu lucru de obținut la Târgu-Mureș, unde sunt atât de multe servicii auto!

Dar iată că apar și surprize plăcut neașteptate în persoana unui domn amabil, civilizat și serviabil - total necunoscut. După un telefon informativ ajung cu mare teamă de com-plicații la firma XEDEX, din str. Gh.Doja, unde, spre marea mea surpriză, eram așteptată chiar de managerul Service-ului, dl MILĂȘAN DUMITRU, pentru a mă conduce la atelierul care se afla în apropiere, preluând mașina după explicațiile date, ajunsă în incinta atelierului auto, unde se afla doar un singur mecanic, MAIER GHEORGHE. Au depistat ușor cauza și au rezolvat o problemă tehnică fără de care nu puteam să mă deplasez în altă localitate.

Gesturi de ajutorare care se fac atât de rar în jurul nostru și pentru care doresc să le mulțumesc pentru firescul de a ajuta la ananghie, după ce fusesem refuzată într-un alt Service cu staif. Sunt bucuroasă să constat că nu a dispărut calitatea umană de a-ți ajuta semenul și vă sunt recunoscătoare.

RODICA OLTEANU, artist plastic

Lasă un comentariu