DOREL SE DEZLĂNȚUIE ȘI LA TÂRNĂVENI!

Distribuie pe:

Dorel, acest personaj din rândul meseriașilor care fac ca lucrurile să iasă mereu pe dos, devenit celebru pentru gafele sale, iată, a poposit și la Târnăveni, la o firmă denumită “Drumserv”, care se ocupă de drumuri. O echipă de muncitori ai acestei firme, în luna decembrie a anului 2020, a început lucrările de reabilitare a străzii Albinei din Târnăveni. După cum este firesc, constructorul lucrează după proiectele întocmite de proiectant. Conform proiectului, nivelul acestei străzi a fost ridicat cu 35 de centimetri. Aici a început coșmarul domnului Sukosd Laszlo, de profesie inginer, care lucrează la o firmă din Târgu-Mureș. El domiciliază pe strada Bazinului, iar în anul 1996 și-a construit garajul de pe strada Albinei, la o distanță de circa 40 de metri de locuința sa. Problema ivită este că garda la sol a mașinii pe care o deține Sukosd Laszlo are 15 centimetri, astfel că din luna decembrie 2020 nu a mai avut posibilitatea să intre în garajul său și a fost nevoit să-și lase mașina afară, chiar dacă distanța de la drum până la intrarea în garaj este de un metru.

DOREL, DE LA PROIECTANT LA DRUMSERVȘI LA PRIMĂRIA TÂRNĂVENI

În situația creată, păgubitul a făcut numeroase petiții către Primăria Târnăveni și Drumserv, prin care prezenta prejudiciul care i s-a făcut. Aici a început datul din umeri. I s-a adus o căruță de pietriș ca să-și rezolve problema. Dar problema nu se putea rezolva în acest fel. La petițiile următoare nici nu a primit răspunsuri, nici n-a mai ieșit cineva la fața locului. Cei de la Drumserv i-au răspuns că ei au respectat proiectul de execuție, dar i-au promis că problema se va rezolva până în luna mai, a.c. De fapt, aici avem de a face cu o problemă ce ține de domeniul juridic, privind încălcarea dreptului de proprietate.

IDEEA SALVATOARE

Văzând păgubitul că, de fapt, se luptă cu morile de vânt, a trimis o sesizare la Prefectura Județului Mureș. Sesizarea a ajuns la Ioan Iacob, consilier superior al Prefecturii, iar de acolo, la Mara Togănel, prefectul județului Mureș. În urma discuțiilor pe care le-au avut cu Primăria din Târnăveni, Prefectura Județului Mureș a primit garanția că în cursul lunii august a.c. această problemă va fi rezolvată. Ca urmare a acestei întâmplări nefericite despre care am aflat, l-am contactat telefonic pe Sukosd Laszlo. Mi-a relatat întregul istoric, dar cu rugămintea de a nu face publică întâmplarea, deoarece a primit promisiunea că această problemă va fi rezolvată în luna august din a.c., în plus de asta, și-a retras petiția trimisă la Instituția Prefectului. Am răspuns acestei cerințe și nu am dat nimic publicității. Între timp am aflat că problema accesului în garaj a fost rezolvată în urmă cu câteva zile. Am făcut totuși public această nedreptate care i s-a făcut unui cetățean căruia i s-a încălcat timp de 9 luni dreptul de acces la proprietate, pentru a nu se repeta. Se încalcă un drept constituțional al cetățeanului. Pentru rezolvarea acestui caz a fost necesară intervenția Instituției Prefectului.

VIOREL CONȚIU

Lasă un comentariu