ISU MUREȘ LA DATORIE!

Distribuie pe:

În perioada 19-20 august, pompierii mureșeni au intervenit la 59 de intervenții, din care trei alte situații de urgență și 56 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Alte situații de urgență:

- Ieri, 20 august, în jurul orei 04.37, asigurări PSI la un accident rutier în municipiul Târgu-Mureș, în localitatea Ernei. Misiunea a fost executată de pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Mureș. La sosirea echipajului, au constatat că este vorba despre un autotren intrat într-o casă și care a rupt o țeavă de gaz, neexistând victime. La fața locului au fost prezente un echipaj SAJ, un echipaj de poliție, un echipaj de poliție locală și un echipaj de la E-ON. S-au întreprins manevrele specifice pentru asigurarea de măsuri PSI.

În data de 19.08.2021, în jurul orei 20.21, echipajul de prim ajutor SMURD MUREȘ a fost solicitat prin dispeceratul 112, pentru a se deplasa la o solicitare medicală, pe raza municipiului Târgu-Mureș. Odată ajunși la locul solicitării, victima de sex feminin s-a prezentat la ambulanță, pentru acordarea primului ajutor, pacienta desfăcându-și singură fașa, deși paramedicii i-au cerut că această manevră trebuie efectuată de ei. O persoană de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind soțul pacientei, a devenit agresiv verbal, adresând injurii la adresa echipajului, ulterior devenind agresiv fizic, lovind pe unul dintre paramedici în zona pectoralului drept. Agresorul a încercat să spargă geamul și oglinda portierei a autospecialei, instigând la violență și pe celelalte persoane aflate la fața locului. După aceasta, a agresat fizic și pe paramedicul aflat în cabina medicală, ca pe urmă să distrugă ușa laterală a autospecialei.

În momentul în care echipajul era agresat, s-a solicitat pe stația radio spijin al poliției sau al jandarmeriei. Ambulanța s-a retras în așteptarea respectivelor echipaje solicitate, continuând acordarea primului ajutor pacientei, constatând la examinare o plagă superficială la nivelul membrului superior stâng. S-a efectuat toaletarea plăgii și pansarea cu tampon steril, neputând efectua transportul către spital, din cauza defecțiunii ambulanței survenite în urma atacului.

La ora 20.35, echipajul se retrage la sediul ISU MUREȘ, pentru investigații și întocmirea documentației după intervenție.

FINALIZARE CURS DE ASISTENȚĂ MEDICALĂ DE URGENȚĂ ȘI DESCARCERARE

În perioada 26.07.-20.08.2021, 12 militari ai structurilor MAPN au participat în cadrul Centrului de Formare Formatori al ISU MUREȘ, la cursul de prim-ajutor calificat, descarcerare și operațiuni de salvare, cu toții absolvindu-l cu brio.

Le urăm acestora, mult succes în activitate!

Lasă un comentariu