EMISIUNE NUMISMATICĂ: 500 DE ANI DE LA SCRISOAREA LUI NEACȘU DIN CÂMPULUNG

Distribuie pe:

Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 13 septembrie 2021, o monedă din argint cu tema 500 de ani de la Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung, cel mai vechi document păstrat scris în limba română.

Aversul monedei redă o imagine a Casei Sfatului din Brașov, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, valoarea nominală “10 LEI”, stema României și anul de emisiune “2021”, iar reversul prezintă un fragment din textul Scrisorii lui Neacșu din Câmpulung, inscripția circulară “SCRISOAREA LUI NEACSU DIN CAMPULUNG” și anul “1521” plasat într-un sigiliu.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză, care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 1.000 de piese, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) este de 450 lei pentru o monedă, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul oficial www.bnr.ro.

În cazul în care stocul de monede numismatice destinat rezervărilor online se epuizează, există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale BNR, fără a fi necesară o rezervare în acest sens, începând cu data lansării emisiunii respective. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu