PROIECT: STRĂINII CARE SE VACCINEAZĂ ÎN ROMÂNIA VOR PLĂTI 150 DE LEI

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății (MS) a pregătit un proiect de ordonanță de urgență, potrivit căruia cetățenii străini care vor să se vaccineze anti-Covid-19 în România vor plăti echivalentul unui tarif de 30 de euro (aproximativ 150 de lei).

În nota de fundamentare, MS menționează că propunerea a fost făcută în urma cererilor primite de la mai multe persoane fizice sau din partea ambasadelor statelor Uniunii Europene și din afara spațiului comunitar, de a facilita vaccinarea împotriva Covid-19 a celor care se află pe teritoriul României în scop turistic sau profesional.

“Având în vedere că rata de vaccinare este în acest moment la un nivel destul de scăzut, considerăm oportună reglementarea ca cetățenii străini să poată beneficia de vaccinare, cu suportarea costurilor aferente.

Astfel, tariful unui serviciu de vaccinare împotriva Covid-19 pentru cetățenii străini a fost stabilit la 150 de lei, indiferent de tipul de vaccin administrat și include costurile aferente vaccinului și materialelor sanitare necesare pentru administrarea acestuia.

Cetățenii străini se vor putea vaccina anti-Covid-19 în spitale special desemnate în acest scop de direcțiile de sănătate publică, lista unităților sanitare fiind afișată pe site-ul ministerului.

Banii plătiți vor genera venituri pentru unitățile sanitare, care îi vor vira la bugetul de stat, într-un cont deschis special la trezorerie pe numele unităților sanitare respective”, precizează MS. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu