ZIUA MONDIALĂ PENTRU TERAPIE FIZICĂ – KINETOTERAPIE

Distribuie pe:

Ziua mondială pentru terapie fizică - kinetoterapie este marcată, în fiecare an, la 8 septembrie, pentru a crește nivelul de conștientizare în ceea ce privește rolul profesiei în menținerea și îmbunătățirea mobilității și independenței individului.

Această zi a fost stabilită de Confederația Mondială pentru Terapie Fizică (WCPT), în anul 1951, anul fondării organizației. Dacă la înființare WCPT avea 11 organizații membre, în prezent numără 120 de organizații ce cuprind peste 450.000 de terapeuți fizici din întreaga lume, potrivit www.wcpt.org și https://colegiulfizioterapeutilor.ro.

Tema din 2019, pentru marcarea acestei zile, a fost dedicată Durerii cronice și rolului Fizioterapiei în reducerea și dispariția acesteia. Deși este o problemă de sănătate subestimată, o durere cronică reprezintă o suferință umană ce interferează cu buna funcționare în activitățile de zi cu zi a individului. De exemplu, durerea cronică lombară reprezintă, la nivel global, una dintre principalele cauze ale anilor de viață trăiți cu dizabilitate, așa cum arată datele unui studiu al Institute for Health Metrics and Evaluation.

Kinetoterapeuții, prin acțiunile lor, dezvoltă, întrețin și restabilesc capacitatea funcțională maximă a oamenilor, în circumstanțe în care mobilitatea lor este amenințată de îmbătrânire, vătămare, durere, boli, tulburări, afecțiuni sau factori de mediu și înțelegând că mișcarea funcțională este esențială pentru ceea ce înseamnă a fi sănătos. AGERPRES

Lasă un comentariu