DEMARAREA PROIECTULUI DE DIGITALIZARE A SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN MUREȘ

Distribuie pe:

Săptămâna trecută, Consiliul Județean Mureș a aprobat alocarea a 15% din valoarea totală a unui proiect de 68.500 de euro pentru digitalizarea activității Spitalului Județean Mureș.

Ce înseamnă această digitalizare?

Toate procedurile, tratamentele și medicamentele primite de un pacient vor fi înregistrate într-un sistem integrat, astfel pacientul fiind complet monitorizat. Totodată, va fi monitorizată si activitatea personalului, precizează reprezentantului Consiliului Județean Mureș, Molnar Imola:

“Practic, medicii și asistentele medicale vor avea niște dispozitive mobile de înregistrare și pe bază de coduri de bare conectate la sistemul integrat al Spitalului pentru completarea foilor de observații și managementul tratamentului.

Codurile de bare imprimate pe brățările pacienților oferă informații legate de medicamentele eliberate, produsele biologice recoltate pentru analize și imagistică pacient.

Proiectul de digitalizare a Spitalului Clinic Județean Mureș a fost câștigat de Fundația Mureșeană Cristi Vasiliu și este susținut din Fondul pentru Fapte bune al Fundației Vodafone, relatează Cristina Bulbescu pentru Radiomureș

DEMARAREA PROIECTULUI DE DIGITALIZARE A SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN MUREȘ

PRECIZARE:

Runda de finanțare “Fondul pentru Fapte Bune 2021" se află în etapa de evaluare a aplicațiilor depuse, beneficiarii sponsorizărilor nefiind încă selectați. Proiectul de digitalizare a Spitalului Clinic Județean Mureș a fost, într-adevăr, înscris de către Fundația Mureșană Cristi Vasiliu pentru a obține finanțare prin “Fondul pentru fapte Bune 2021", însă anunțarea proiectelor câștigătoare urmează să aibă loc pe data de 11 octombrie a.c., conform regulamentului rundei de finanțare disponibil pentru consultare aici. În consecință, afirmația potrivit căreia proiectul menționat este finanțat prin “Fondul pentru Fapte Bune" nu este adevărată.

REPREZENTANȚII FUNDAȚIEI VODAFONE ROMÂNIA

Lasă un comentariu