ARTA FACE ÎNTOTDEAUNA CASĂ BUNĂ CU ISTORIA

Distribuie pe:

În după amiaza zilei de 27 septembrie a.c. a avut loc vernisajul expoziției de pictură a doamnei Rodica Olteanu, în spațiul încărcat de istorie al Turnului Croitorilor. Pictorița este din București, dar originară din județul Mureș.

La primul etaj al Turnului, bastionul reprezintă colțul de sud-est al cetății medievale, ridicate începând cu secolul al XV-lea (este amintit deja în anul 1475). Aici a avut loc vernisajul. Documentele ne arată că, între anii 1627-1629, în perioada principelui Gabriel Bethlen, bastionul a fost reconstruit, ajungând la forma actuală. Este construit din piatră dăltuită, zidurile masive păstrând încă lăcașurile de tragere. Expoziția amenajată a avut ca generic “Memoria Culorilor”, care cuprinde 23 de tablouri în ulei și 11 acrilice.

Vernisajul a fost deschis de corespondentul Radio Actualități, Claudiu Pădurean, care, cu profesionalism, a vorbit despre tablouri și stilul folosit de pictoriță, membră UAP. După care, acesta a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Țene, președintele național al Ligii Scriitorilor Români, care a vorbit despre activitatea pictoriței, concluzionând: ,,Artista este un pictor al tainelor și al invizibilului. Ea pictează umbre, lumi invizibile, privește spre fantastic și telluric. Cromatica sa este extrem de bogată și de generoasă” . În încheierea expozeului, Al.Florin Țene a susținut un recital poetic închinat omului de artă.

La final, Rodica Olteanu, a prezentat celor prezenți cartea sa, ,,Simbioza artelor- însemnări din timp”.

AL. FLORIN ȚENE

Lasă un comentariu