LOTERIA LIBERTĂȚILOR ROMÂNILOR

Distribuie pe:

Da, s-a dat drumul loteriei vaccinaților. Vă vine să credeți? Dacă te vaccinezi, participi la loteria care are ca premiu... bani. Eu aș sugera să băgați și printre câștigurile la păcănele câte un vaccin cu un sejur la o cabană frumoasă din munții românești sau, ca să fie mai tentant și cu adevărat util, premiul să fie plata facturilor la energie electrică și gaz pe 3 luni. Acela ar fi un pot cu impact maxim asupra populației majoritar nevoiașe a României.

Putem înțelege sfaturile și îndemnurile către populație să se vaccineze, apropo, faza cu micii a fost hilară (bine că nu ați făcut această campanie în vreun post ortodox... am fi avut și mai mulți păcătoși). Încercăm să înțelegem și faptul că așa credeți voi că e bine, că așa trebuie făcut pentru a ține pasul cu UE dar, de aici până la loterie... e cale lungă. Ne aduceți la sapă de lemn și apoi ne cumpărați?

Să facem o mică recapitulare ca să fie clar că s-a înțeles bine. Ne îngrădiți dreptul de a participa la întruniri, nunți, botezuri, înmormântări dacă nu suntem vaccinați, ne opriți să mergem la cinematograf, la piscină..., să mâncăm într-un restaurant dacă nu suntem vaccinați, dar dacă ne-am vaccinat ne-ați dat mici, iar acum ați dat drumul loteriei. Interesantă strategie. Un 6 din 49, oare, nu ar merge? Da' un bingo?

Pe când ruleta rusească, domnilor conducători ai poporului român? Organizați o ruletă rusească, doar că în loc de pistol și câte un glonț pe țeavă, folosiți o seringă și un vaccin.

Nu pun în discuție utilitatea vaccinului, obligativitatea lui, ci șantajul la care ați recurs. Respect decizia fiecărui individ în parte în legătură cu vaccinul, dar devine grotească modalitatea de a influența populația să se vaccineze.

Viețile noastre sunt, de mult timp, jucate la loterie, domnilor! Destinele copiilor noștri sunt cam pecetluite de datoriile imense la care vor trebui să facă față ei și câteva generații de acum încolo.

Sunt bani de loterie? De ce nu încercați cu acești bani să susțineți un preț decent la gaze și electricitate?

Dă cumva pe afară PIB-ul, aurul din tezaurul românesc și banii din trezoreria națională și ne permitem să organizăm, la nivel național, loteria pentru vaccinați?

Nu sunt membră al niciunui partid, nu mă interesează cine conduce dintre partidele politice, atâta timp cât sunt acolo pentru a lucra în interesul românilor, spre bunul mers al țării și al vieții noastre de zi cu zi.

Politica mea de zi cu zi e credința în Dumnezeu. Dar, sunt româncă și mi se pare nedrept, nedemn și umilitor să ajungem să ne jucăm libertatea de exprimare, de mișcare, libertatea unei vieți normale în mijlocul familiei și în cadrul unei societății la o loterie organizată de oameni care sunt acolo datorită nouă, pentru noi și în slujba noastră. Decizia vaccinării aparține fiecărei persoane în parte, ca și consecințele deciziei.

Domnilor conducători, mizați prea mult pe sărăcia noastră. Suntem săraci în bani, nu în mândrie. Suntem săraci în siguranța zilei de mâine, dar nu în speranțe. Suntem săraci în multe, dar nu suntem săraci cu duhul.

Nu mai organizați loterii în care miza este demnitatea noastră și premiile sunt propriii noștri bani, ai contribuabililor.

ANTONELA DUMITRACHE

Lasă un comentariu