FLORIN CÎȚU A FOST DEMIS! MOȚIUNEA DE CENZURĂ ÎMPOTRIVA GUVERNULUI A TRECUT DE PARLAMENT

Distribuie pe:

Guvernul condus de Florin Cîțu, președintele PNL, a fost demis prin moțiune de cenzură. Iată cele mai noi informații privind votul din Parlament.

Marți, 5 octombrie, s-a votat, în plenul reunit al Parlamentului, moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu.

Numărarea voturilor exprimate de senatori și deputați s-a încheiat, iar rezultatul este unul clar: Guvernul României a fost demis.

După ce au fost numărate voturile exprimate astăzi de senatori și deputați, a rezultat că 281 de parlamentari au votat pentru demiterea Guvernului Florin Cîțu. Urmează să fie făcut și anunțul oficial în foarte scurt timp!

Numărul minim necesar de voturi pentru demiterea Guvernului era de 234. Calculele matematice dinaintea moțiunii indicau faptul că PSD, USR și AUR, partidele care au anunțat că vor vota în favoarea moțiunii au împreună cel puțin 280 de voturi

Florin Cîțu, înainte de vot: Am realizat în câteva luni ceea ce nu au făcut alții în 30 de ani de zile.

Iată câteva dintre declarațiile făcute marți de către premierul Florin Cîțu, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură.

“Acum am să vă spun despre performanțele guvernului pe care-l conduc, de care sunt mândru. Felicitări colegi de la PNL și UDMR și mulțumesc că lucrați din greu pentru a livra rezultate românilor. Acest Guvern a pus România pe traiectoria unei creșteri economice de peste 10%, în ciuda pandemiei. Redresarea economiei - ieșirea din recesiune - este o misiune îndeplinită.

Am redus risipa în administrația publică, am oprit sifonarea banilor publici, am majorat puternic investițiile, iar creșterea economică are loc datorită investițiilor și nu consumului.

Am reușit adoptarea PNRR în termenul propus și pregătim în ritm alert condițiile pentru implementare.

Am creat condițiile pentru a mări în curând pensiile și alocațiile, România va avea un buget bun pentru 2022, un buget al dezvoltării.

Am realizat în câteva luni ceea ce nu au făcut alții în 30 de ani de zile.

O guvernare bazată pe investiții aduce venituri la buget fără să crești taxele, asta înseamnă guvernare liberală”, a declarat, marți, premierul Florin Cîțu, potrivit Agerpres.

Lasă un comentariu