PARTENERIAT PENTRU STAGII DE PREGĂTIRE PRACTICĂ

Delgaz Grid și Colegiul “Școala Națională de Gaz Mediaș” vor încheia un parteneriat pentru stagii de pregătire practică. Astfel, 35 de elevi din clasele a X-a și a XI-a care frecventează cursurile de operatori în extracția, tratarea și distribuția gazelor naturale din cadrul Colegiului “Școala Națională de Gaz” din Mediaș vor face practică în cadrul companiei de distribuție a gazelor naturale și energiei electrice Delgaz Grid, membră a Grupului E.ON din România.

“Este o oportunitate foarte mare pentru că acești copii au nevoie de un cadru de formare profesionist și suntem siguri că acest lucru se va realiza în cadrul companiei Delgaz Grid. Ne bucură acest parteneriat pentru că formarea elevilor este dezideratul nostru principal”, declară Corina Custelcean, directorul Școlii Naționale de Gaz Mediaș.

Stagiile de pregătire vor avea loc la Centrul de Instruire Profesională Gaze Naturale Mediaș, precum și la Formații Operative de Lucru din județele Sibiu și Mureș, unde cei 35 de copii vor învăța tainele meseriei de instalator în distribuția de gaze naturale. Pentru a se familiariza cu domeniul distribuției, o parte a elevilor care vor face practică la Delgaz Grid au fost deja oaspeții acestui centru de instruire, fiind prezenți la poligonul pentru lucrări practice amenajat la Dârlos.

“Întâlnirea de la Mediaș este despre viitor. Am avut invitați copii care în scurt timp vor deveni practicanți în compania noastră. Pentru mine a fost o ocazie să cunosc noua generație și cred că le-am oferit o incursiune interesantă și utilă în activitatea de distribuție a gazelor naturale prin vizita de la Centrul de Instruire Delgaz Grid de la Mediaș”, spune Petre Stoian, Directorul general adjunct al Delgaz Grid.

Compania și-a propus să încheie în această toamnă parteneriate cu alte opt instituții de învățământ profesional din Arad, Onești, Botoșani, Alba Iulia, Baia Mare, Piatra Neamț și Miercurea Ciuc pentru viitorii instalatori și electricieni.

Deși școala a început de curând, 25 de elevi sunt deja în practică profesională în companie, la Târgu-Mureș, Sărmaș - viitorii instalatori, și Bacău și Piatra Neamț - viitorii electricieni. Aceștia sunt elevi la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși”, Târgu-Mureș, Colegiul “N.V. Karpen”, Bacău și Colegiul Tehnic de transporturi, Piatra Neamț. Vom continua colaborarea cu cele opt instituții de învățământ cu care am colaborat și anii trecuți, când mai mult de 100 de elevi ai școlilor profesionale au făcut practică în companie. Instituțiile partenere sunt: Liceul Tehnologic “Anghel Saligny”, Bacău - profil Instalator instalații tehnico sanitare și gaze naturale, Colegiul Tehnic “Samoil Isopescu”, Suceava - profil Electrician joasă și medie tensiune, Liceul “Ștefan Procopiu”, Vaslui - profil Electrician joasă și medie tensiune, Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida”, Iași - Electrician joasă și medie tensiune, Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, Iași - Instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze naturale, și Colegiul “Anghel Saligny”, Cluj-Napoca.

Totodată, Delgaz Grid derulează din anul 2016 un amplu program de întinerire a angajaților. Până în prezent, prin programul START, peste 330 de tineri ingineri, electricieni și instalatori s-au alăturat companiei, iar după 2 ani de zile de pregătire, aceștia au preluat poziții vacante în companie.

ADELA BOȚAN

Lasă un comentariu