OBICEIURI BUNE PENTRU A PĂSTRA CURĂȚENIA ÎN CASĂ

Distribuie pe:

Deși să menții în permanență curățenia în casă poate fi o treabă destul de dificilă, specialiștii ne asigură că deprinderea unor obiceiuri bune, pe care ajungem să le urmăm zilnic, aproape instinctiv, ne va ajuta enorm, fără să ne ocupe prea mult timp.

Fă-ți patul în fiecare dimineață - Unii oameni cred că a face patul este o pierdere de timp, dar, într-adevăr, face o mare diferență în ceea ce privește ordinea camerei și durează doar câteva minute. În plus, ziua începe cu bine, iar seara când te vei pune la culcare te vei putea relaxa într-un pat care arată bine și este aranjat.

Pentru a ușura lucrurile, folosește un cearceaf cu elastic, care să nu se strângă, un pled sau o plapumă și doar atâtea perne câte folosești în timpul nopții.

Spală vasele în fiecare seară - Vasele lăsate în chiuvetă și blatul murdar din bucătărie te vor pune într-o dispoziție groaznică la prima oră a dimineții și reprezintă o treabă în plus de care trebuie să ai grijă în ziua respectivă.

Așa că pune vasele murdare în mașina de spălat sau spală-le la chiuvetă, șterge blaturile și adună mizeriile de peste zi. A doua zi de dimineață, o bucătărie curată va fi o... bucurie.

Pune lucrurile la locul lor după ce le folosești - Una dintre cele mai simple modalități de a menține casa curată și ordonată este să pui lucrurile la locul lor. Dacă scoți mixerul pentru a face niște prăjituri, pune-l înapoi după ce a fost curățat.

În caz contrar, dacă îl ții pe tejghea, ocupă spațiu și creează dezordine vizuală. Încearcă să înveți toți membrii casei să facă același lucru.

Cere ajutor membrilor casei - Încearcă să faci un joc din a-i determina pe copii să își curețe camera. Lansează o provocare și cine își curăță camera cel mai repede primește ceva bun după cină. Sau poate încă o jumătate de oră suplimentară de stat la computer. Orice simți că va funcționa în acea zi. De obicei, jocul funcționează ca un farmec.

Cu toate acestea, va trebui să faci câteva clarificări la reguli, cum ar fi să nu împingă toate jucăriile sub pat sau să facă o grămadă în colțul camerei.

Spală rufele mai frecvent - Spală de două sau de trei ori pe săptămână în loc de o dată pe săptămână. Dacă speli o dată pe săptămână, vei avea toată ziua blocată. De exemplu, spală luni hainele colorate, miercuri pe cele albe și vineri pe cele negre.

Împărțirea zilelor de rufe de mai multe ori pe săptămână face ca fiecare operațiune să fie mai lejeră, mai ușor de gestionat și vei avea multe haine disponibile pe tot parcursul săptămânii.

Investește într-un aspirator - Fie că este un aspirator cu apă sau un robot care face singur curățenie, un aspirator ușor de folosit îți va păstra curățenia în casă.

Aspiratorul robot este ideal, pentru că îți face curățenie fără ca tu să te implici deloc.Și un aspirator pe baterii este ideal, pentru că îl poți folosi rapid, ca să cureți firimiturile lăsate în bucătărie după ce ai gătit.

Ia-ți un pantofar - Dacă ai mulți pantofi la ușă, ar fi cazul să reorganizezi lucrurile și să îți cumperi un suport special pentru pantofi. Astfel, vei scăpa de estetica pe care o strică pantofii și papucii lăsați la ușa de la intrare.

În plus, ei sunt plini de germeni și bacterii, așa că folosește un raft de pantofi, un coș sau o tavă pentru încălțăminte.

Scapă de lucrurile inutile - Acesta este unul dintre cele mai bune moduri de a-ți menține casa curată și în ordine.

Casele, mașinile și garajele sunt umplute până la refuz cu o grămadă de lucruri inutile.

Dacă ai lucruri sau haine pe care nu le-ai mai folosit în ultimul an, donează-le sau aruncă-le la gunoi dacă sunt într-o stare proastă.

Găsește locuri de depozitare - Lucrurile pe care le folosești rar pune-le în locuri de depozitare.

De exemplu, poți cumpăra cutii în care să îți pui jocurile de societate sau alte lucruri pe care le folosești rar.

Găsește spații de depozitare și profită de ele ca să îți menții casa curată și aerisită.

Aruncă hârtiile - Păstrarea lucrurilor de hârtie în era digitală este într-adevăr o risipă uriașă de spațiu. De exemplu, după ce plătești o factură, arunc-o. Sau, cel mai bine optează pentru primirea facturilor prin e-mail.

Când termini de citit o revistă, scoate orice articol relevant pe care trebuie să îl păstrezi și reciclează revista.

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu