UN GEST SUPERB: CASĂ ROTATIVĂ, DIN IUBIRE PENTRU SOȚIE!

Distribuie pe:

Un bărbat din Bosnia-Herțegovina a construit o casă rotativă pentru a-i îndeplini dorința soției sale, aceea de a avea o vedere diversificată. Astfel, din noua locuință se pot privi pe rând câmpul, grădina, pădurea și râul...

Casa se află în apropierea orașului Srbac și poate face un cerc complet în 24 de ore, când este setată la cea mai mică viteză, iar la cea mai mare, în doar 22 de secunde.

Vojin Kusic, în vârstă de 72 de ani, a menționat că a fost inspirat de inventatorii sârbo-americani Nikola Tesla și Mihajlo Pupin. El provine dintr-o familie săracă, nu a avut parte de prea multă școală, așa că a fost nevoit să devină autodidact.

“Nu este o inovație. Este nevoie doar de voință și de cunoștințe, iar eu am avut suficient timp ca să dobândesc cunoștințe”, a declarat el pentru Reuters, citată de DiGi24.

Bărbatul a construit casa rotativă singur și a avut nevoie de 6 ani pentru ca ea să arate așa. El a mărturisit că a folosit un sistem de motoare electrice și roțile care aparțineau unui vechi vehicul militar. În plus, cu sistemul pe care l-a inventat, casa este mai rezistentă și la cutremure... (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu