VOLUNTARIAT ÎN DOMENIUL ASISTENȚEI SOCIALE “VINO ȘI TU ÎN ECHIPA DIRECȚIEI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ TÂRGU-MUREȘ!”

Distribuie pe:

Direcția de Asistență Socială (DAS) Târgu-Mureș încurajează, îndrumă și este alături de persoanele interesate să desfășoare activități de voluntariat în cadrul serviciilor sale.

Elevi, studenți, liber profesioniști, simpli cetățeni care doresc să-și dedice o parte din timp unei acțiuni de voluntariat au această posibilitate, DAS Târgu-Mureș oferindu-le cadrul propice pentru a lucra cu persoane vârstnice, copii sau persoane cu dizabilități, într-o manieră creativă și atractivă.

Potrivit legislației în vigoare, Direcția încheie contracte de voluntariat, iar la finalul activităților desfășurate, la cererea solicitantului, eliberează un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate.

Activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.

“Indiferent de motivele pentru care vrei să devii voluntar, această acțiune este importantă pentru că te ajută: să câștigi experiență, să îți faci noi prieteni; să testezi o nouă carieră, să faci parte dintr-o echipă, să-i ajuți pe cei mai puțin norocoși, să înțelegi problemele comunității în care trăiești”, precizează reprezentanții DAS Târgu-Mureș.

Cei interesați să facă parte din proiect sunt rugați să completeze formularul “Cerere de voluntariat” disponibil pe site-ul municipiului www.tirgumures.ro Secțiunea Social și să îl transmită pe adresele de e-mail: social1@tirgumures.ro, registratura.das@tirgumures.ro sau să se adreseze Direcției de Asistență Socială Târgu-Mureș, str. Gh. Doja nr. 9, camera 8.

După îndeplinirea/verificarea condițiilor stabilite, urmează o etapă de evaluare a voluntarului, ce constă dintr-un interviu susținut la sediul DAS Târgu-Mureș, care oferă informații suplimentare la telefon: 0365/43.08.59, interior 108 sau email:social1@tirgumures.ro. (I.S.)

Lasă un comentariu