GRĂDINA ZOOLOGICĂ DIN TÂRGU-MUREȘ AR PUTEA FI PRIMA DIN ROMÂNIA ADMISĂ CA MEMBRU CU DREPTURI DEPLINE ÎN CADRUL ASOCIAȚIEI EUROPENE A GRĂDINILOR ZOOLOGICE ȘI ACVARIILOR

Distribuie pe:

Grădina Zoologică din Târgu-Mureș ar putea fi prima din România admisă ca membru cu drepturi depline în cadrul Asociației Europene a Grădinilor Zoologice și Acvariilor, fapt ce îi va conferi o serie de avantaje, susține noul director al rezervației mureșene, Szánthó János.

“Zoo Târgu-Mureș a început demersurile, acum 6 ani, pentru a deveni membru cu drepturi depline al Asociației Europene, dar nu a fost o prioritate, deși admiterea are numeroase avantaje (...) Avem amplasamente enorme, nici grădinile din Vest nu au amplasamente așa de mari. Avem foarte multe probleme de deservire, de întreținere. Dar cine ajunge să fie membru deplin, este favorizat, are acces la informații, face schimb de animale gratuit”, a declarat presei, luni, Szánthó János.

Szánthó János a fost mentor al Grădinii Zoologice din Târgu-Mureș din partea Asociației Europene a Grădinilor Zoologice și Acvariilor, a fost conducătorul programului de urs polar din Europa și în comisia de asistență tehnică pentru pinguin și a lucrat peste 30 de ani în străinătate.

Primarul din Târg-Mureș, Soós Zoltán, a arătat că noul director al Grădinii Zoologice din oraș, Szánthó János, a fost, timp de 17 ani, curator și director adjunct al Grădinii Zoologice din Nyíregyháza (Ungaria), apoi curator șef al Grădinii Zoologice Artis din Amsterdam.

Pe lângă aceasta, este coordonatorul mai multor programe din cadrul Asociației Europene a Grădinilor Zoologice și a Acvariilor, precum și director al Programului European pentru ursul polar, fiind cel care a mijlocit aducerea la Zoo Târgu-Mureș a elefantului și a girafei.

Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice numără peste 400 de membri, singurele demersuri din România pentru admiterea ca membri cu drepturi depline fiind făcute de grădinile zoologice din Târgu-Mureș și Brașov.

Grădina Zoologică din Târgu-Mureș a fost înființată în urmă cu aproape 60 de ani, deține 700 de animale din 100 de specii, are peste 30 de salariați și se întinde pe o suprafață de 40 de hectare de pădure. (AGERPRES)

Lasă un comentariu