MUREȘEANUL FAZAKAS CSABA, MEDALIAT CU ARGINT LA MONDIALELE DE VETERANI

Distribuie pe:

Sportivul Fazakas Csaba, antrenor la secția de lupte a Clubului Sportiv Școlar Târgu-Mureș, a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de veterani, competiție ce a avut loc, zilele trecute, în Grecia. În finala categoriei 78 kg, Csaba a pierdut, la mare luptă, în fața unui reprezentant al Rusiei. La aceeași competiție, antrenorul lotului național de juniori al României, Boris Sava, a cucerit medalia de aur și al 13-lea său titlu mondial.          

TRICOLORELE U19 CÂȘTIGĂ MECIUL CU ISRAEL ȘI PROMOVEAZĂ ÎN LIGA A

Selecționata feminină Under 19 a României a câștigat și ultimul joc din grupa de promovare în Liga A, scor 1-0 cu Israel. Unicul gol al tricolorelor din acest meci a fost înscris de Andreea Pînzariu, în minutul 20. Astfel, cu trei victorii din trei, junioarele U19 își ating obiectivul, promovarea în Liga A, care le va permite să joace pentru turneul final anul viitor. Turneul final al Campionatului European de Fotbal Feminin U19 va avea loc în perioada 27 iunie - 9 iulie 2022, în Republica Cehă.

PROPUNERE RADICALĂ PENTRU LIGA 1: “NU TE VACCINEZI, NU JOCI!”

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii și în fotbalul românesc. FCSB se confruntă cu o criză de efectiv, după ce mai mulți jucători, dar și antrenorul Edi Iordănescu au fost depistați pozitiv. Gigi Becali, patronul de la FCSB se opune vaccinării, iar o parte dintre jucători i-au urmat exemplul. Ionel Dănciulescu este de părere că Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal ar trebui să ia niște măsuri radicale prin care să îi facă pe jucători să își administreze vaccinul. Dănciulescu spune că un model demn de urmat este NBA, unde jucătorii au fost nevoiți să se vaccineze pentru a putea evolua. Mai mult, Dănciulescu consideră că în acest mod, jucătorii ar putea fi stimulați să se vaccineze, pentru că, în caz contrar, ar pierde sume importante de bani. “Liga și Federația ar fi trebuit să facă o chestie de genul celei care s-a întâmplat în NBA. Kyrie Irving de la Brooklyn avea contract de 31 de milioane pe an și ar fi pierdut banii aceștia dacă nu s-ar fi vaccinat. S-a vaccinat până la urmă pentru a putea juca. Rămăsese singurul jucător din NBA care nu era vaccinat. Nu putea să joace în New York. Ar fi pierdut foarte mulți bani. Aș fi vrut să se întâmple în fotbalul românesc ce s-a întâmplat și în NBA. Nu te vaccinezi, nu joci. Punct”, a declarat Ionel Dănciulescu la emisiunea Fotbal Club. Irving câștigă 33 milioane dolari pe sezon, dar a fost exclus din lot după ce a refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19. Irving nu este vaccinat împotriva COVID-19, astfel că ar putea juca doar în statele în care vaccinarea nu este obligatorie pentru sporturile de interior. În New York, Irving nu are drept de joc din cauza ultimelor restricții, astfel că automat ar rata jumătate din meciurile echipei. Sean Marks a spus că vrea să vadă la Brooklyn Nets doar jucători care pot evolua în toate meciurile: “Nu va juca și nu se va antrena cu echipa până când nu poate fi un participant cu normă întreagă. Kyrie a luat o decizie personală și îi respectăm dreptul de a alege. În acest moment, decizia restricționează capacitatea lui de a fi un membru full-time al echipei. Nu putem permite ca cineva din echipă să fie disponibil part-time. Este obligatoriu să rămânem consecvenți valorilor noastre”, a spus Marks, pentru CNN.

WTA, REACȚIE MEMORABILĂ CÂND A VĂZUT MESAJUL “ROMÂNIA, TE IUBESC” POSTAT DE EMMA RĂDUCANU

Emma Răducanu (18 ani, 23 WTA), a treia favorită a turneului de tenis Transylvania Open (WTA 250), dotat cu premii totale de 235.238 de dolari și care e găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca, a postat pe Instagram o imagine cu ea și un mesaj sugestiv, după victoria din runda inaugurală, 4-6, 7-5, 6-1 cu slovena Polona Hercog: “Sunt extrem de fericită pentru că am reușit prima mea victorie în circuitul WTA azi. Mulțumesc mult și România, te iubesc!”. Tânăra sportivă a primit sute de mesaje la această postare, iar cei de la WTA au avut una dintre cele mai amuzante reacții: “E timpul pentru niște sarmale”. Întrebată care este mâncarea ei preferată din România, Emma a răspuns: “Ciorbă de perișoare, dar n-am mâncat de perișoare acum, ci de legume. Mai aștept un pic și voi mânca un pic de sarmale. Și mămăliga e bună. Și papanași!” După victoria cu Polona Hercog, Emma Răducanu s-a arătat bucuroasă de faptul că are ocazia să joace pentru prima oară în țara tatălui ei. “Mulțumesc foarte mult, turneul este foarte bine organizat. Îmi place România foarte mult și mă simt ca acasă aici. Înseamnă foarte mult pentru mine să pot juca în țara tatălui meu, am amintiri foarte plăcute de aici. Mulțumesc tuturor pentru suportul oferit azi. Eu sunt un pic tristă pentru că nu sunt spectatori în tribune, dar atunci când am ajuns aici și am făcut primele antrenamente am avut parte de o primire foarte călduroasă din partea publicului”, a declarat Emma Răducanu.

MECIURI DE VERIFICARE CU GEORGIA ȘI SPANIA PENTRU NAȚIONALA MASCULINĂ

Liga Zimbrilor la handbal masculin se întrerupe până pe 11 noiembrie pentru a lăsa loc pregătirilor națio-nalei masculine pentru preliminariile campionatelor mondiale. Astfel, selecționata pregătită de Xavier Pascual se va reuni pe 31 octombrie la București, iar două zile mai târziu, de la ora 18, va întâlni Georgia, în sala Dinamo, meci care va fi transmis de TVR 1. Apoi, 18 din cei 24 de jucători convocați vor face deplasarea în Spania, la Aviles, pentru două jocuri de verificare cu naționala iberică, pe 4 noiembrie, la ora 22, și pe 6 noiembrie, la ora 20. Iată și lista jucătorilor convocați: portari - Mihai POPESCU (Saint Raphael), Dan VASILE (HC Dobrogea Sud), Ionuț IANCU (Steaua); linia de 9 metri - Andrei BUZLE, Călin CĂBUȚ (Minaur), Gabriel BURLACU (Steaua), Gabriel CUMPĂNICI (CSM Vaslui), Marius SZOKE (Potaissa Turda), Javier HUMET, Robert MILITARU, Dan RACOȚEA, Octavian BIZĂU (Dinamo), Bogdan MĂNESCU (CSM Focșani), Alexandru ȘIMICU (Saint Raphael), Demis GRIGORAȘ (Benfica), Rareș FODOREAN (Povoa Andebol); extreme – Nicușor NEGRU (Dinamo), Ionuț NISTOR (HC Dobrogea Sud), Sabin CONSTANTINA (Steaua), Roland THALMAIER (Potaissa Turda); pivoți - Gabriel DUMITRIU (Potaissa Turda), Adrian ROTARU (CSM București), Bogdan PĂUNESCU (CSM Alexandria), Călin DEDU (Dinamo).

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu