DANEMARCA ȘI-A TRIMIS MEDICI DE LA ATI ÎN ROMÂNIA

Distribuie pe:

“Vorbim de 2 medici și 5 asistenți medicali la acest moment. Mâine va mai veni un medic și un asistent, iar la 11 zile se va face un schimb și va mai veni încă o echipă, deci în total vor fi 22 de zile pe care le vor petrece la noi colegii din Danemarca”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Danemarca intervine, de asemenea, și cu aparatură medicală daneză pentru a sprijini pacienții infectați cu coronavirus. Potrivit declarațiilor lui Raed Arafat, echipa de cadre medicale va activa la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București.

Medici danezi specializați pe Terapie Intensivă vor sprijini pacienții de la “Matei Balș”

“S-a stabilit că acolo va fi locul unde vor lucra. De mâine vor merge să discute cu colegii de acolo și să intre în ture ca să activeze”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Ambasadorul Danemarcei în România, Soren Jensen, și-a exprimat speranța ca dezastrul declanșat în țară să se amelioreze în contextul în care țara va fi sprijinită de ajutor din partea altor state.

“Echipa aceasta este specializată pe terapie intensivă și îi va ajuta pe colegii români, și în primul rând pe pacienții români, pe o perioadă de trei săptămâni. Sperăm ca în această perioadă să vedem îmbunătățiri în ceea ce privește sănătatea, pentru ca situația în România să revină la normal”, a declarat Soren Jensen.

Pe data de 21 octombrie, ministrul Cseke Attila a precizat că România se află în discuții cu mai multe state din Uniunea Europeană cu privire la acordarea unui ajutor medical. Pe lista țărilor care au promis ajutor se află Danemarca și Italia. Acestea au transmis că vor trimite personal medical care să trateze bolnavii infectați cu COVID-19. Și Serbia s-a arătat dispusă să ajute cu concentratoare și anticorpi monoclonali. Austria a sărit și ea în ajutorul României, punând la dispoziție câteva paturi pentru pacienți.

Lasă un comentariu