EL POATE FI URMĂTORUL LIDER AL NAȚIONALEI ROMÂNIEI!

Distribuie pe:

Vlad Chiricheș (31 de ani) e căpitanul României, iar secundul Nicolae Dică l-a identificat pe unul dintre următorii lideri ai naționalei. Mijlocașul transferat de Universitatea Craiova în Turcia s-a impus la Galatasaray și a fost responsabilizat de Fatih Terim, care-l apreciază. Mai mult, Alexandru Cicâldău poate deveni următorul lider din naționala României, unde are 18 meciuri și două goluri. “A avut evoluții foarte bune de când a ajuns acolo. Și el, și Morutan, și Cic mai ales cu acest gol marcat (n.r. - cu Besiktas). Cred că poate să joace pe acea poziție de număr 10, pentru că e un jucător care intră foarte bine din linia a doua. Reușește să și marcheze și ăsta e un lucru bun. Pe faza defensivă e un jucător care te poate ajuta foarte mult, pentru că depune foarte mult efort în timpul unui joc. (n.r. - Poate să ajungă lider?) Da, poate, pentru că are o personalitate foarte mare din ce l-am văzut eu la națională și poate să facă acest lucru. Important e ca el să joace meci de meci și să o facă bine, pentru că doar așa poți ajunge respectat în vestiar”, a declarat antrenorul pentru Telekom Sport. Dică a lămurit și cum se stabilesc executanții penalty-urilor de la prima reprezentativă. În weekend, Galatasaray a ratat o lovitură de pedeapsă în derby-ul cu Besiktas, după ce un coleg i-a luat mingea. “Înainte de fiecare joc, avem jucători pe care îi punem să execute și vorbim în vestiar”, a mai spus Dică.

NICOLAE STANCIU, MOMENT DE SINCERITATE: “MI-A TRECUT PRIN MINTE SĂ RENUNȚ LA NAȚIONALĂ!”

Nicolae Stanciu (28 de ani) a recunoscut că a avut în timpul carierei un moment când s-a gândit să renunțe la echipa națională. Nicolae Stanciu e unul dintre cei mai în formă tricolori și a devenit indispensabil campioanei Cehiei, Slavia Praga. Ajuns în urmă cu doi ani de la Al Ahli, în schimbul sumei de 4 milioane de euro, fostul mijlocaș al FCSB-ului a impresionat în echipa lui Jindrich Trpisovsky și a atras atenția multor cluburi. Stanciu nu lipsește în ultima perioadă de la națională. Dar mijlocașul n-a uitat de episodul când a vrut să renunțe la naționala României! “E vorba despre un moment din timpul mandatului domnului Cosmin Contra. Eu jucam atunci în fotbalul arab și multe voci îl criticau pe el pentru că nu aș merita să fiu convocat din acel campionat. Pe de altă parte, mă criticau pe mine pentru ce arătam. Îmi părea extrem de rău că primește domnul Contra acest val negativ. Îmi părea rău că se mută tot valul asupra echipei naționale, că era toată discuția pornită de la mine. Erau atacuri din toate părțile. Dacă aș mai fi rămas în fotbalul de acolo, la nivel de club, poate ar fi fost posibil să renunț”, a spus Nicolae Stanciu, conform Playsport. 101 meciuri, 24 de goluri și 23 de pase decisive sunt cifrele lui Stanciu la campioana Cehiei. În vară, tricolorul a fost aproape de transferul la Galatasaray, care a înaintat oferta spre Slavia Praga. Deși mutarea a picat, impresarul lui Nicolae Stanciu a dat de înțeles că jucătorul se va transfera în următoarea perioadă de mercato. “El a avut foarte multe oferte și în perioada trecută, doar că prețurile nu au fost cele dorite. Dar eu cred că el acum va pleca”, a declarat Anamaria Prodan, recent.

BĂNEL NICOLIȚĂ A RUPT TĂCEREA!

După speculațiile din ultimele zile cum că ar fi plecat din țară din pricina problemelor financiare, Bănel Nicoliță a rupt tăcerea. Bănel Nicoliță a plecat din România în urmă cu câteva zile, speculându-se că ar fi făcut-o din pricina unor probleme financiare grave. Ajuns la 36 de ani, Bănel Nicoliță a petrecut ultimii trei ani la CS Făurei, club în care a investit serios, dar pe care l-a reprezentat și pe gazon. Aflată pe poziția a noua din 10 în seria a doua a Ligii 3, formația din Făurei nu trece prin cele mai bune momente, pierzând ultimele cinci meciuri consecutiv. Până acum, mai multe persoane din viața lui Bănel Nicoliță au discutat despre situația fostului fotbalist. Fosta soție a afirmat că nu știe nimic de el, iar primarul de la Făurei la fel. În schimb, fratele fostului fotbalist a afirmat că acesta este bine mersi, în SUA, unde ar antrena o grupă de copii, deși au apărut și informații că acesta ar lucra în construcții în America. Pentru prima oară după apariția veștilor că a părăsit țara, Bănel Nicoliță a vorbit despre situația sa, dar nu a vrut să ofere prea multe detalii. Fostul jucător al FCSB-ului a afrimat că este plecat într-adevăr din țară, dar că informațiile cu provire la datoriile sale ar fi eronate. “Într-adevăr, sunt plecat din țară, dar am văzut ce ați scris și ce a apărut apoi în toate ziarele. Nu vreau să mai fiu subiect de discuție în presă, iar aceasta este ultima mea declarație! Vreau să știe toată lumea că eu sunt bine, familia mea e bine și nu am probleme, nici datorii… Și de asemenea vreau să se știe că nu am nevoie de nimic de la nimeni. Mă descurc singur, nu am nevoie de ajutor de la nimeni! Sunt bine, sănătos și doar asta contează!”, a declarat Bănel Nicoliță, pentru Fanatik.

CÂȚI JUCĂTORI VACCINAȚI SUNT ÎN LOTUL CAMPIOANEI FAȚĂ DE ECHIPA LUI GIGI BECALI

Două dintre contracandidatele la titlul Ligii 1, CFR Cluj și FCSB, au o situație diferită în privința jucătorilor vaccinați din lot. În Gruia, majoritatea lotului e vaccinată, față de ce se întâmplă la echipa din Berceni. CFR Cluj nu riscă pentru sezonul în curs, în care vrea încă un titlu de campioană și în care joacă și în Conference League. Marius Bilașco a anunțat că aproape toți fotbaliștii din lotul antrenat de Dan Petrescu sunt vaccinați. “Cred că sunt cinci sau șase jucători care nu au făcut vaccinul, un număr foarte mic”, a declarat oficialul campioanei României pentru Telekom Sport. Finanțatorul vicecampioanei României se opune vaccinării și, deși s-a retras din “viața” echipei și l-a lăsat pe Edward Iordănescu să se ocupe de tot, se pare că încă are o influență mare asupra lotului. Recent, Gigi Becali a oferit câteva declarații controversate și a dezvăluit că se va supăra pe fotbaliștii care se vor vaccina împotriva noului coronavirus. “Dacă se vaccinează, mă supăr pe ei! Nu vreau să se vaccineze. Eu sunt om, nu mă fac transom. Să bag o substanță care să mă modifice genetic. Eu cred cercetătorii care zic că vaccinul nu e bun. Să vedem ce va fi peste doi, trei ani. Eu nu mă vaccinez. Le-am zis jucătorilor dacă nu vreți să faceți copii, vaccinați-vă. Dacă vin cu pistolul la capul meu și îmi zic să mă vaccinez, tot nu mă vaccinez. Sunt și jucători care s-au vaccinat. Cred că Budescu, Haruț și încă unul ieri s-a mai vaccinat. Crețu, cred, sau Vali Gheorghe”, a declarat Gigi Becali, la Realitatea Sportivă. În ultimele săptămâni, cazurile de Covid-19 s-au înmulțit în lotul condus de Edi Iordănescu, ceea ce a dus la o situație limită, la o amânare și la o eliminare la “masa verde”. Primele probleme pentru FCSB au fost la partida cu CS Mioveni, de la Buzău, când pe bancă au fost doar două rezerve. Apoi, meciul cu Farul Constanța a fost amânat pentru data de 4 noiembrie, întrucât FCSB n-a putut alcătui foaia de joc cu 13 fotbaliști. Câteva zile mai târziu, fosta campioană a fost eliminată din Cupa României, întrucât partidele din această competiție nu pot fi amânate, așa cum se întâmplă în Liga 1.

DOI INTERNAȚIONALI ROMÂNI AU FOST LĂUDAȚI ÎN GAZZETTA DELLO SPORT!

Radu Drăgușin și Răzvan Marin au jucat, ieri, titulari în Serie A. Gazzetta dello Sport a avut doar cuvinte de laudă pentru cei doi internaționali. Drăgușin a fost titular la Sampdoria, noua sa echipă. Italienii au fost mulțumiți de prestația fundașului, care a primit nota 6,5. “Substanță, curaj și concretețe. Arată o mare personalitate, chiar dacă este folosit într-o poziție (n.r. - fundaș dreapta) care nu este a lui”, au scris jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport, unul dintre cele mai importante cotidiene din Italia. Răzvan Marin, de asemenea, a fost titular și a jucat toate cele 90 de minute pentru echipa sa, Cagliari. Mijlocașul român a fost desemnat cel mai bun jucător din tabăra lui Cagliari, Gazzetta Dello Sport acordându-i nota 6,5: “Mereu vine cu ceva interesant, reușind să schimbe sau să deschidă jocul. De asemenea, a fost decisiv și la faza golului reușit de Cagliari”. Cagliari este pe ultimul loc în Serie A, cu doar 6 puncte. În timp ce, Sampdoria este pe locul 15, cu 9 puncte. Liderul clasamentului este AC Milan, cu 28 de puncte.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu