ISRAELUL DONEAZĂ ROMÂNIEI 40 DE CONCENTRATOARE DE OXIGEN; O ECHIPĂ MEDICALĂ DIN ACEASTĂ ȚARĂ VA SOSI LA BUCUREȘTI

Distribuie pe:

Primul transport de concentratoare de oxigen din cele 40 pe care Israelul le donează spitalelor din România a sosit marți la București, iar duminică va veni în România și o delegație medicală din această țară.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Israelului, echipa respectivă este compusă din trei doctori, un asistent-șef specializat în COVID-19 și un expert în logistică, iar obiectivul specialiștilor este de a perfecționa activitatea personalului medical și de a eficientiza procesul de îngrijire, având în vedere criza de personal, de a însoți medicii și de a-i îndruma.

“România trece printr-o perioadă dificilă, prin care multe țări au trecut, inclusiv Israel. Pacienții infectați cu coronavirus au nevoie de o atenție medicală deosebită și aceste concentratoare de oxigen îi vor ajuta în procesul de vindecare (...). Vom continua să sprijinim România, o țară de care ne leagă o prietenie puternică, pentru a depăși acest impas cât mai repede”, a afirmat ambasadorul Israelului la București, David Saranga, citat în comunicat.

Delegația care va sosi în România este condusă de doctor Ram Sagi, directorul Departamentului pentru Spitale din cadrul Ministerului israelian al Sănătății. Anterior, el a fost șef adjunct al corpului medical al Armatei israeliene și director adjunct al Spitalului Bellinson. Alături de el se vor afla directorul unei unități de primiri urgențe de la un spital israelian, precum și un expert în logistică privind pregătirea și protejarea populației.

Demersului inițiat de Ambasada Israelului i s-au alăturat și companiile israeliene AFI Europe România și Elbit Systems, precizează misiunea diplomatică. (AGERPRES)

ARAFAT: PERMIS FĂRĂ CERTIFICAT VERDE

Guvernul a aprobat, printr-o nouă hotărâre, ca accesul în centrele comerciale a persoanelor care se deplasează pentru vaccinare în aceste incinte să se facă fără prezentarea certificatului verde, dar cu asigurarea unor culoare de deplasare controlate.

“La mall-uri, la intrare, la centrele comerciale, este obligatoriu verificarea certificatului verde, vaccinat sau trecut prin boală, se va permite accesul prin excepție în centrele și parcurile comerciale a persoanelor care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin și numai dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate prin intrare, deplasare și ieșire din mall. Adică se va putea intra la un centru de vaccinare, dar trebuie organizat astfel, se intră, se vaccinează, se iese din mall”, a declarat Raed Arafat, luni, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că aceeași excepție se aplică în cazul mall-urilor care au în incintă spații de servicii publice, administrative, cum sunt cele pentru pașapoarte. “Acolo se poate intra cu test valabil și cu dovada programării la centrul de pașapoarte sau la centrul de servicii comunitare care există în interiorul mall-ului”, a spus Arafat. (AGERPRES)

Lasă un comentariu