Traseismul aleșilor locali, declarat neconstituțional!

Distribuie pe:

La sesizarea parlamentarilor Partidului Național Liberal, Curtea Constituțională a decis, miercuri, 17 decembrie 2014, că Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 55/2014 privind migrația aleșilor locali este neconstituțională, astfel încât Parlamentul va trebui să reglementeze, printr-o lege de respingere, măsurile cu privire la efectele juridice produse în perioada în care această ordonanță a fost aplicabilă și ce se va întâmpla cu mandatele aleșilor locali care au migrat la alte partide.

Reamintim că proiectul de lege pentru aprobarea OUG 55 care a permis migrația aleșilor locali a fost adoptat în 9 decembrie a.c. de plenul Senatului (for decizional), cu 86 de voturi pentru, 36 împotrivă și 6 abțineri.

Migrația președinților de consilii județene, a primarilor și consilierilor județeni și locali a fost posibilă timp de 45 de zile, între 28 august și 17 octombrie 2014, fără ca aceștia să își piardă mandatul.

Acum, însă, după declararea neconstituțională a OUG nr. 55/2014, aleșii locali care au preferat traseismul riscă să își piardă mandatul.

Lasă un comentariu