NAȚIONALA DE HANDBAL MASCULIN A ROMÂNIEI, VICTORIE ÎN MECIUL CU GEORGIA!

Distribuie pe:

Naționala de handbal masculin a României a învins marți, la București, reprezentativa Georgiei, scor 37-25 (22-14), în meci amical. Naționala României mai are programate două partide amicale puternice, în deplasare, cu reprezentativa Spaniei. Cele două partide se vor juca în 4 și 6 noiembrie. Lotul României convocat pentru aceste trei partide este format din următorii jucători: Portari: Mihai Popescu, Dan Vasile, Ionuț Iancu; jucători de câmp - Andrei Buzle, Călin Căbuț, Gabriel Burlacu, Gabriel Cumpănici, Marius Szoke, Javier Humet, Robert Militaru, Dan Racoțea, Octavian Bizău, Bogdan Mănescu, Alexandru Șimicu, Demis Grigoraș, Rareș Fodorean, Niculor Negru, Ionuț Nistor, Sabin Constantina, Roland Thalmaier, Gabriel Dumitru, Adrian Rotaru, Bogdan Păunescu și Călin Dedu.

MIREL RĂDOI A ANUNȚAT LOTUL ROMÂNIEI PENTRU ULTIMELE MECIURI DIN PRELIMINARII

Pentru ultimele două meciuri din grupă, cu Islanda și cu Liechtenstein, selecționerul Mirel Rădoi a anunțat un lot format din 26 de jucători, 11 care evoluează în Liga 1 și 15 de la cluburi din străinătate. PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 11/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 1/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid, 0/0); FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 14/2), Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 68/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 19/2), Adrian Rus (Fehérvár | Ungaria, 9/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 7/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 1/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 27/1), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 20/0); MIJLOCAȘI: Dragoș Nedelcu (Fortuna Düsseldorf | Germania, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 35/2), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 18/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga | Cehia, 52/11), Olimpiu Moruțan (Galatasaray | Turcia, 1/0), Ianis Hagi (Rangers | Scoția, 22/2), Florin Tănase (FCSB, 9/1), Dennis Man (Parma | Italia, 12/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 49/6), Enes Sali (Farul Constanța, 0/0); ATACANȚI: George Pușcaș (Reading | Anglia, 24/8), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 11/1), Denis Alibec (CFR Cluj, 20/2). Programul naționalei României: 11 noiembrie 2021: Armenia - Macedonia de Nord (19.00), ROMÂNIA - Islanda, Germania - Liechtenstein (21.45); 14 noiembrie 2021: Liechtenstein - ROMÂNIA, Armenia - Germania, Macedonia de Nord - Islanda (19.00). Clasamentul grupei: 1. Germania -21, România -13, Macedonia de Nord -12, Armenia -12, Islanda -8, Liechtenstein -1. Germania a obținut calificarea la Mondial, acolo unde merg direct câștigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Pentru celelalte 3 locuri disponibile Europei vor lupta cele 10 ocupante ale locurilor secunde + cele mai bune două câștigătoare de grupe în Liga Națiunilor care nu se află pe primele două poziții în grupele preliminariilor CM. Cu două victorii în noiembrie, tricolorii vor evolua la baraj și își vor afla adversarii pe 26 noiembrie, atunci când FIFA a programat tragerea la sorți.

FLORIN BRATU A ANUNȚAT LOTUL NAȚIONALEI U21 PENTRU AMICALUL CU ITALIA!

În cursul zilei de miercuri, Florin Bratu a anuțat lotul pe care se va baza la amicalul cu Italia. Florin Bratu se află la cea de a treia acțiune ca selecționer al naționalei U21, iar fostul fotbalist al lui Dinamo a început deja să își facă o idee pe cine se va putea baza la Europeanul U21 din 2023, organizat de România și Georgia. Radu Drăgușin revine în lot, după ce refuzase convocarea la ultima acțiune cu scopul de a rămâne și a se integra la Sampdoria, în timp ce Markovic și Stoica rămân singurii atacanți de pe lista selecționerului. Absența lui Enes Sali a fost marea surpriză, la 15 ani fiind convocat nu la naționalele U19 sau U21, așa cum era așteptat, ci la naționala mare. Lotul convocat de Bratu: PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Szilárd Gyenge (FC Csikszereda Miercurea Ciuc); FUNDAȘI: Alexandru Georgescu (Farul Constanța), Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Radu Drăgușin (Sampdoria/ Italia), Bogdan Racovițan (FC Botoșani), Vladimir Screciu (CS Universitatea Craiova), Ricardo Farcaș (Siena/Italia), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52), Andres Dumitrescu (Sepsi OSK); MIJLOCAȘI: Marian Șerban (Chindia Târgoviște), Damian Isac (UTA), Marius Corbu (Academia Pușkaș/Ungaria), Victor Dican (Universitatea Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Alexandru Cîmpanu (CS Universitatea Craiova), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Alexi Pitu (Farul Constanța), Octavian Popescu (FCSB); ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Markoviæ (CS Universitatea Craiova).

CUPA MONDIALĂ DE BASCHET 3×3, ÎN ROMÂNIA

Țara noastră va organiza, anul viitor, turneul final al Cupei Mondiale de baschet 3×3, rezervată jucătorilor sub 23 de ani, atât la masculin, cât și la feminin, a anunțat, marți, Federația Română de Baschet. Competiția, la care echipele naționale ale României vor fi calificate direct, va avea loc în perioada 3-6 octombrie 2022, locația urmând să fie desemnată ulterior. În luna septembrie a acestui an, la Sala Unirii din cadrul Palatului Parlamentului din București au avut loc, timp de trei zile, întrecerile FIBA 3×3 World Tour Final 2021, eveniment care a cuprins trei finale mondiale.

PĂȚANIA LUI DAVID POPOVICI LA 400 METRI LIBER!

Tânărul David Popovici s-a oprit în serii la 400 m liber la Campionatele Europene de natație în bazin scurt de la Kazan, crezând că a încheiat cursa, deși mai avea de parcurs două bazine! Popovici nu a mers mai departe din cauza unei erori mai puțin intâlnite.

În momentul în care era lider detașat, crezând că s-a încheiat cursa, Popovici s-a oprit! “David Popovici și-a făcut încălzirea cu 400 metri liber, o probă încheiată cu “stop” neprevăzut. David a condus detașat seria sa, dar s-a oprit după 14 bazine (din cele 16 totale). Și-a dat seama că mai e de tras, a reintrat în cursă, dar secundele pierdute l-au privat de intrarea în finală. O mică eroare a unui mare campion, care nu arată altceva decât că David este la început de drum și încă învață, de la o cursă la alta. Și învață repede! Cândva, ne vom aminti amuzați că în cariera unui mare sportiv se întâmplă și mici accidente. Capul sus, David! Mai sunt încă două curse aici, la Kazan (100 și 200 m liber), plus alte câteva mii înaintea ta!”, a scris FC Dinamo pe Facebook.

CÂȚI BANI VOR CÂȘTIGA RUGBIȘTII DIN NAȚIONALA ANGLIEI!

Jucătorii naționalei de rugby ai Angliei vor primi câte 70.000 de lire sterline în cazul câștigării celor trei meciuri din această lună, după revizuirea acordului cu federația (RFU), a anunțat cotidianul “The Telegraph”. Fiecare jucător al selecționatei antrenate de Eddie Jones va obține în jur de 23.000 de lire sterline pentru câștigarea unui meci, Anglia urmând să întâlnească Tonga sâmbătă, Australia pe 13 noiembrie și campioana mondială Africa de Sud o săptămână mai târziu. Jucătorii au fost de acord cu o reducere a primelor în sezonul trecut, din cauza impactului financiar al pandemiei de Covid-19, dar și atunci naționala Angliei a rămas cea mai bine plătită din rugby-ul mondial. Potrivit “The Telegraph”, componenții echipei Tonga vor câștiga câte 500 de lire sterline pentru meciul de pe Twickenham. “Pur și simplu, acesta este sistemul cu care lucrăm. Nu suntem tratați altfel decât Australia sau Africa de Sud”, a afirmat un oficial al Federației de Rugby din Tonga, Peter Harding. RFU a declarat în luna iulie că va face “gestul de bunăvoință al unei donații” pentru Federația din Tonga și a anunțat un parteneriat de dezvoltare ce prevede un schimb de antrenori și de personal. “Vom putea obține accesul la expertiză pentru a ajuta și a asista personalul local și a avea un foarte bun schimb de idei”, a spus Harding.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu