ARMONIE INTERCONFESIONALĂ ÎN CORUNCA

Distribuie pe:

Bisericuța ortodoxă din Corunca, construită în anul 1912, a devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de enoriași care populează cocheta comună, amplasată în suburbia municipiului Tg.Mureș.

Populația acestei comune s-a triplat în ultimii 15 ani, fiind locuită în prezent de circa 2.000 de enoriași de rit ortodox.

Începând cu anul 2015 s-a ridicat problema înălțării unei noi biserici în vecinătatea celei vechi, care să satisfacă numărul tot mai mare de credincioși.

În anul 2018 s-a pus piatra de temelie, iar anul trecut a demarat zidirea pereților. Lăcașul de cult urmează a fi ridicat exclusiv din contribuția financiară și fizică a enoriașilor.

La sfârșitul săptămânii trecute s-au mobilizat aproximativ 30 de voluntari de mai multe confesiuni religioase: ortodocși, reformați, catolici, dar și musulmani, pentru a veni în ajutorul constructorilor.

Zece pakistanezi musulmani, care se află în mod legal la muncă în România, au renunțat la ziua liberă și au prestat muncă voluntară alături de români, maghiari și romi pentru ridicarea noii Biserici Ortodoxe din Corunca. Asta înseamnă respect pentru credința unor semeni și un exemplu de conviețuire pașnică.

Mulțumim dlui părinte Man Gabriel pentru unitatea confesională și pentru organizare.

Sincere mulțumiri Complexului Boema din Corunca pentru gustoasa hrană oferită voluntarilor.

DANIEL CHEȘA, consilier local

Lasă un comentariu