PRIMUL CONCURS DE ANGAJARE PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂȚI DIN ISTORIA CAMEREI DEPUTAȚILOR

Distribuie pe:

Președinta Comisiei pentru muncă și protecție socială, deputata USR Oana Țoiu, anunță organizarea primului concurs de angajare pentru persoane cu dizabilități din istoria Camerei Deputaților.

Într-o postare pe Facebook, Oana Țoiu precizează că a solicitat Departamentului de resurse umane organizarea acestui concurs în baza art. 78 alin.(6) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap.

“Suntem comisie de fond pe modificările legislative care privesc persoanele cu dizabilități și ne dorim să integrăm și în echipă vocea, experiența și perspectiva lor. Sperăm ca procedura, odată derulată, să fie preluată de cât mai multe instituții publice. În acest moment în 12 județe din țară niciuna din instituțiile publice nu își îndeplinește cota de angajare prevăzută de lege și în București doar 8 din 423 de instituții”, precizează aceasta.

Postul scos la concurs este în cadrul Departamentului Legislativ - Direcția pentru Lucrările și Secretariatul Comisiilor - Comisia pentru Muncă și Protecție Socială. Înscrierea la concurs se face la sediul Camerei Deputaților, până în data de 22 noiembrie. Proba scrisă va avea loc pe 25 noiembrie, iar proba orală pe 10 decembrie.

Condiții de participare: cetățenie română; cunoașterea limbii române; 18 ani împliniți; studii superioare absolvite cu diplomă de licență; vechimea minimă în specialitate 3 ani; certificat de încadrare în grad de handicap în termen de valabilitate, emis de comisiile de evaluare de la nivel județean sau al sectoarelor municipiului București; apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcției; cazier judiciar fără antecedente penale; să nu fi desfășurat activități de poliție politică, astfel cum este definită de lege; să nu fi fost destituit dintr-o funcție publică în ultimii 7 ani.

Lasă un comentariu