TESTAREA PE SCARĂ LARGĂ TREBUIE SĂ CONTINUE

Distribuie pe:

Virologul german Jonas Schmidt-Chanasit a avertizat împotriva supraestimării efectului regulii conform căreia doar persoanele vaccinate și cele vindecate de COVID-19 pot participa la evenimente și a cerut continuarea testelor pe scară largă, relatează Agerpres, conform DPA.

Reglementarea, cunoscută în Germania sub numele de regula 2G, după prima literă a cuvintelor pentru vindecat și vaccinat, dă un “fals sentiment de siguranță”, a spus Schmidt-Chanasit sâmbătă la postul public de radio Deutschlandfunk.

Chiar și persoanele vaccinate ar putea fi infectate și ar putea transmite virusul, chiar dacă probabilitatea este mai mică. Dacă se dorește cu adevărat siguranță, doar testarea tuturor va ajuta, indiferent dacă sunt vaccinați, nevaccinați sau vindecați.

În același timp, el a făcut apel la o “ofensivă de testare” și a criticat faptul că testele gratuite pentru cetățeni au fost desființate la mijlocul lunii octombrie.

Austria a decis vineri să introducă un sistem 2G la nivel național în lupta împotriva celui de-al patrulea val de coronavirus. Persoanele care nu au fost vaccinate complet sau care nu au dovada vindecării nu vor mai avea voie să intre în baruri, saloane și evenimente începând de luni. Același lucru este valabil și pentru intrarea în unitățile turistice.

În Germania, Saxonia va fi primul land federal care va pune în aplicare, începând de luni, regula 2G în mod obligatoriu în anumite părți ale vieții publice.

Tot sâmbătă, Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor a comunicat că 57,9 milioane de persoane din Germania - 69,7% din populație - au fost vaccinate cel puțin o dată împotriva virusului. Aproximativ 55,8 milioane (67,1%) sunt complet vaccinate, iar aproximativ 2,7 milioane de persoane au primit un vaccin de rapel.

sursa foto: Brotcast

Lasă un comentariu