Campania națională ,,Cunoaște-ți drepturile. Respectă-ți obligațiile!" - în derulare

Distribuie pe:

Instituția Prefectului Județul Mureș a găzduit, în cursul săptămânii trecute, întâlnirea reprezentanților Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane (Coordonator Național al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, cu rolul de a desfășura activități de prevenire și monitorizare a acestui fenomen infracțional) cu partenerii instituționali din județul Mureș. Activitatea a constituit „un prilej de promovare a Campaniei naționale «Cunoaște-ți drepturile. Respectă-ți obligațiile!», dar și de diseminare a materialelor de prevenire realizate pentru specialiști.

Nu au lipsit discuțiile cu privire la cazurile monitorizate în comun, la realizarea acțiunilor viitoare de prevenire, dar și intervențiile punctuale ale unor parteneri implicați în asistența specializată a victimelor traficului de persoane. Ne-am convins, încă o dată, de implicarea și sprijinul din partea instituțiilor membre în această echipă", ne spunea ZAHARIA Cristina Gabriela, comisar șef de poliție, coordonatorul Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane.

Campania națională „Cunoaște-ti drepturile. Respectă-ți obligațiile!" se va desfășura până la sfârșitul anului. Alături de ANITP, parteneri în derularea acțiunilor campaniei sunt Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România - AIDRom, Asociația Eliberare și Fundația World Vision România.

Proiectul își propune dezvoltarea de campanii de informare, în scopul reducerii cererii și ofertei asociate tuturor tipurilor de exploatare, combaterea stereotipurilor și prejudecăților care vizează victimele traficului de persoane și creșterea implicării în activitățile de prevenire a multiplicatorilor de opinie, inclusiv mass-media. Finanțarea, în valoare totală de 1.714.904 lei (fără TVA), este realizată 75% (1.286.178 lei - fără TVA) din fonduri externe nerambursabile.

 

Lasă un comentariu