AUR CUCERIT LA LUPTE DE MUREȘEANCA GEORGIANA LIRCĂ, ÎN GERMANIA

Distribuie pe:

Berlinul a găzduit, în perioada 5-7 noiembrie, un puternic turneu internațional feminin de lupte, la care au fost prezente sportive din 12 țări. Printre participante s-a numărat și Lircă Georgiana, având dublă legitimare la CSS Tg. Mureș și CSM Tg. Mureș, care a obținut locul I și medalia de aur la categoria de vârstă Under 20. Pentru sportiva mureșeană, care va împlini 18 ani în luna ianuarie 2022, a fost prima competiție internațională la categoria juniori. Biro Krisztian, un alt luptător legitimat la cele două cluburi târgumureșene, a participat, zilele trecute, la Campionatul Mondial Under 23 de la Belgrad, unde s-a clasat pe locul XI la categoria 74 kg.

Krisztian a trecut, în calificări, de portoricanul Parrilla Ramos, însă a cedat în optimi în fața uzbekului Hasanov Asomiddin.

IANIS HAGI VREA UN DUEL ROMÂNIA - SCOȚIA LA BARAJUL DE LA CM: “ÎMI FAC CALCULE, ESTE NORMAL”

În ultimele două etape ale Grupei J a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, România va evolua, acasă, cu Islanda, la 11 noiembrie, și cu Liechtenstein, în deplasare, la 14 noiembrie. Aflați pe locul 2 în clasamentul grupei, “tricolorii” sunt siguri de calificarea la barajul de accedere la CM dacă vor câștiga ambele partide. Ianis Hagi, jucătorul echipei Rangers, se află sub comanda lui Mirel Rădoi la naționala României. Intrebat despre un posibil baraj chiar impotriva Scoției, Ianis Hagi a mărturisit că nu i-ar displace.

“Ținând cont de ce echipe ai putea să intâlnești, clar că ți-ai dori un meci cu Scoția sau Elveția. Faci calcule e normal, ești implicat sută la sută în această campanie, e normal să te gândești cu cine vom juca. Dacă vom juca cu Scoția va fi un meci interesant pentru că și ei au o echipă foarte bună, jucători tineri care vin din urmă și care sunt foarte talentați și va fi un meci interesant”, a declarat Ianis Hagi, mijlocașul naționalei.

CUPA ROMÂNIEI LA FOTBAL, SFERTURI DE FINALĂ

“Casa Fotbalului” din București a găzduit luni, 8 noiembrie, tragerea la sorți a meciurilor din “sferturile” Cupei României la fotbal. In urne s-au aflat: CSO Filiași (din eșalonul al treilea), ASU Politehnica Timișoara și FC Buzău (care reprezintă Liga a II-a), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Universitatea Craiova, FC Voluntari, Chindia Târgoviște și FC Argeș (din Liga I). În urma operațiunii au rezultat următoarele dueluri: Chindia Târgoviște - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, ASU Politehnica Timișoara - FC Argeș, FC Buzău - FC Voluntari și CSO Filiași - Universitatea Craiova. Jocurile din sferturile de finală se vor disputa într-o singură manșă, pe terenul echipelor de categorie inferioară sau mai slab clasate în sezonul precedent. Partidele vor avea loc miercuri, 1 decembrie, de la ora 13:30, cu excepția celor televizate, programul lor urmând a fi stabilit și comunicat ulterior de Federația Română de Fotbal.              

DETALIUL CARE O FACE FAVORITE PE ROMÂNIA ÎN DUELUL CU ISLANDA

România joacă în aceasta seară, de la ora 21:45, meciul cu Islanda, în penultima etapă a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2022. Cele două naționale s-au mai întâlnit de două ori în ultimul an. În octombrie 2020, nordicii s-au impus cu 2-1, în semifinalele barajului de calificare la Campionatul European, iar urmă cu două luni, în actualele preliminarii, România s-a impus în deplasarea din Islanda cu 2-0.

“Cred că avem mult mai multe lucruri de pierdut decât Islanda. E un detaliu foarte important de care trebuie să ținem cont pentru a termina pe locul secund în grupă. Avem un avantaj, chiar dacă Islanda mai are șanse teoretice pentru locul al doiea, pot spune că nu mai are nimic de pierdut. Și asta înseamnă că poate fi o echipă foarte periculoasă. Așa cum am spus atunci, dacă luăm în calcul cele 90 de minute, jocul nostru nu a fost unul foarte bun la barajul cu Islanda. Cred că acum echipa noastră arată o determinare mult mai mare, avem spirit de sacrificiu, iar aceste lucruri trebuie să le păstrăm, indiferent de adversarul pe care îl întâlnim. Nu pot da un procent, dar, cu siguranță, echipa noastră arată mult mai bine față de cum a arătat la barajul cu Islanda” , a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă.

Victorie Pentru CSM Târgu-Mureș!

Formația CSM Târgu-Mureș a început cu dreptul noua ediție a Ligii I de baschet masculin, reușind, duminică, o victorie la scor în deplasare, 101-74, cu ACS Ulisse București. Santa Szabolcs cu 20 de puncte, muntenegreanul Goran Martinic (18), Alin Borșa și Tamas Bölöni, ambii cu câte 14 puncte, au fost cei mai buni marcatori ai echipei antrenate de George Trif. In cea de-a doua etapă a Ligii I, al doilea eșalon valoric, CSM Târgu- Mureș va întâlni, luni, 15 noiembrie, pe teren propriu, formația Eagles București.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu