IMPACT. JOC ȘI ÎNVĂȚARE

Distribuie pe:

450 de elevi, 15 clase și 6 licee: acesta este bilanțul proiectului ImpAct. Joc și Învățare. Dacă în proiectul precedent, ImpAct. Teatru pentru tineri, au fost implicați elevi din clasele IX-XI, de această dată, proiectul s-a axat exclusiv pe elevii din clasele a XII-a. Colegiul Național “Unirea”, Colegiul Național Pedagogic “Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic “Gheorghe Marinescu”, Liceul Vocațional de Artă Târgu-Mureș, Liceul Tehnologic “Avram Iancu” și Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu” au fost instituțiile de învățământ participante.

În ImpAct. Joc și Învățare, o echipă artistică a Teatrului Național Târgu-Mureș, formată din actorii Rareș Budileanu, Alexandru Andrei Chiran, Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Loredana Dascălu, Bianca Fărcaș, Costin Gavază, Andi Gherghe, Cristian Iorga, Laura Mihalache, Nicu Mihoc, Ștefan Mura, Dana Pancu, Liviu Pancu, Dan Rădulescu și Alexandra Țifrea, a intrat la orele de Limba și literatura română și le-a transformat în adevărate ateliere de teatru. Folosind mijloace din artele spectacolului de teatru și tehnici specifice educației non-formale, s-a încercat o apropiere de teatru prin literatură a tinerilor și, totodată, s-a încercat prezentarea unei abordări neconvenționale a operelor literare.

Actorii au lucrat cu elevii pe texte precum: Ion de Liviu Rebreanu, Enigma Otiliei de George Călinescu, Ultima noapte de dragoste, întâia de război de Camil Petrescu, Moromeții de Marin Preda și Iona de Marin Sorescu.

Vă invităm să urmăriți pagina de Facebook a Teatrului Național - Compania Liviu Rebreanu și pagina de Facebook a Asociației pentru teatru Liviu Rebreanu pentru a descoperi imagini și momente din întâlnirea actorilor cu elevii.

Proiectul a fost co-finanțat de Primăria Municipiului Târgu-Mureș.

Producătorul proiectului a fost Asociația pentru teatru Liviu Rebreanu, în parteneriat cu Teatrul Național Târgu-Mureș - Compania Liviu Rebreanu și Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Sponsorii tradiționali sunt AzoMureș și Aquaserv.

P.R. Marketing

Lasă un comentariu