CEI MAI BUNI SPORTIVI ROMÂNI DIN 2021

Distribuie pe:

Canotoarele Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioane olimpice la Tokyo, în proba feminină de dublu vâsle, au ocupat primul loc în clasamentul celor mai buni sportivi români ai anului, alcătuit de Consiliul Asociației Presei Sportive din România (APSR). Podiumul este completat de Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică la spadă la JO de la Tokyo, și de canotorii Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc, care au obținut argintul la dublu rame masculin la competiția de la Tokyo. Cei mai buni sportivi români din 2021 (APSR): 1. Simona Radiș și Ancuța Bodnar (canotaj), 2. Ana-Maria Popescu (scrimă), 3. Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc (canotaj), 4. Mihăiță Țigănescu, Mugurel Senciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari (canotaj) (argint 4 rame fără cârmaci), 5. Robert Glință (natație), 6. Carol-Eduard Novak (ciclism paralimpic), 7. David Popovici (natație), 8. Horia Tecău (tenis), 9. Beatrice Ana (lupte), 10. Adrian Șulcă (judo). “Așa cum se poate constata, au avut prioritate sportivii medaliați cu aur și argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, inclusiv medaliatul cu argint paralimpic, Carol Novak, actualul ministru al Sportului. În clasament figurează de asemenea cei doi înotători români care s-au făcut remarcați în întrecerile internaționale, Robert Glință și David Popovici, tenismanul Horia Tecău, dar și două dintre speranțele sportului românesc, Beatrice Ana (prima campioană mondială a luptelor românești - Under-23) și Adrian Șulcă (campion european și mondial la juniori)”, se precizează în comunicatul APSR.

SWIMMING WORLD: DAVID POPOVICI, “NEWCOMER OF THE YEAR” ÎN ÎNOTUL MASCULIN MONDIAL

Revista “Swimming World Magazine” l-a ales pe sportivul dinamovist David Popovici drept “Newcomer of the Year”, distincție ce răsplătește sportivul care a avut cea mai spectaculoasă ascensiune în înotul masculin mondial. “În 2021 nu au lipsit nou-veniți remarcabili, de la Matthew Sates, o stea în ascensiune din Africa de Sud, până la Sun-Woo Hwang, reprezentând într-un mod impresionant Coreea de Sud. Însă adolescentul român David Popovici primește premiul Newcomer of the Year în înotul masculin mondial, datorită consecvenței și naturii uimitoare a performanțelor sale de top”, scrie “Swimming World Magazine”, potrivit CS Dinamo. David Popovici (17 ani) a avut un an spectaculos, cu patru medalii și două recorduri mondiale la Europeanul de juniori, o medalie de aur la Europeanul de seniori în bazin de 25 m și un remarcabil loc 4 în finala olimpică de la 200 de metri liber.

MIREL RĂDOI A FĂCUT ANALIZA GRUPEI ROMÂNIEI DIN LIGA NAȚIUNILOR: “NU E UȘOARĂ! E ECHILIBRATĂ!”

Naționala de fotbal a României va evolua în Grupa a 3-a în Liga B a ediției din 2022-2023 a Ligii Națiunilor. În urma tragerii la sorți care a avut loc joi seara, la Nyon, în Elveția, România va fi în grupă cu Bosnia-Herțegovina, Finlanda și Muntenegru. Tricolorii au avut o doză destul de mare de șansă, evitând echipe puternice precum Ucraina, Scoția, Suedia, Rusia sau Norvegia. Mirel Rădoi, fostul selecționer al României, a analizat Grupa României din Liga Națiunilor.

“Nu e ușoară! E echilibrată! Pentru că așa s-a spus și la grupa de mondial! E o grupă ușoară, terminăm... Nu, e o grupă echilibrată, că ne uităm că sunt sub noi în clasamentul coeficienților, asta e altă problemă, dar eu vă spun, nu sunt ușoare meciurile la echipa națională. Faci o analiză mai concretă și vezi, nu mai este poate un Pjanici, nu mai este un Dzeko, dar îl au pe un Susici, după aia te duci la celelate și vezi că îl au pe Puky care e golgeter are 30 și ceva de ani, vezi că joacă un 5-3-2, chiar am avut plăcerea să îl cunosc la tragerea la sorți la Liga Națiunilor în trecut, am călătorit în acelați autobuz de la aeroport către hotel cu antrenorul Findandei și am avut o discuție mai mult decât interesantă cu el despre fotbal și mi-a zis ești curajos, dar în același timp și nebun să faci lucrul ăsta, să faci schimbul de generații și să încerci să și joci ofensiv să faci pressing. După aceea Muntenegru, vedem pe un Radunovici, o echipă care e imprevizibilă am văzut-o și cu Turcia, o echipă bună, deci eu zic că sunt echipe echilibrate.

Acum dacă vin și spun eu, într-adevăr, e o echipă foarte slabă că uite, ce ne arată coeficienții că sunt sub noi, nu fac altceva decât să pun o presiune inutilă pe noul antrenor și știu că nu este ușor, adică aș putea să vin acum să spun tipic românește că dacă nici acum nu ne calificăm de pe primul loc... Nu! Nu este așa, pentru că meciurile sunt foarte echilibrate și cel mai mic detaliu îți poate face diferența. Și un moment ce s-a întâmplat la meciul nostru în Armenia, un offside nevăzut a schimbat cu totul și cu totul situația, o schimbare pe care noi am gândit-o să închidem jocul, cu introducerea lui Crețu în fața apărării, tocmai el a făcut un penalty, adică cel mai mic detaliu îți poate întoarce orice soartă a calificării. Îți dai seama că nici Crețu nu a vrut să facă penalty, nici tușierul ăla dacă vedea și era sigur ridica fanionul, 1 punct acolo, cu 1 punct acolo poate situația era altfel, dar nu e ușor la echipa națională pentru că fiecare detaliu contează”, a declarat Mirel Rădoi pentru telekomsport.ro.

PRIMA REACȚIE A FRF DUPĂ ÎNTÂLNIREA DINTRE RĂZVAN BURLEANU ȘI LADISLAU BÖLÖNI

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a zburat la Nisa, alături de Mihai Stoichiță, pentru a negocia cu antrenorii Ladislau Bölöni (68 de ani) și Adrian Ursea (54 de ani) în vederea ocupării postului de selecționer. Aurel Țicleanu, membru în Comisia Tehnică, a vorbit despre deplasarea făcută dintre președintele FRF, Răzvan Burleanu, și șeful Comisiei Tehnice, Mihai Stoichiță: “Conducerea Federației este mandatată să aibă discuții cu finaliștii. Bölöni este un nume important, se încadrează în criterii la foarte multe puncte. Niciun antrenor nu se încadrează 100% la plusuri. Bölöni este printre finaliști, este normal să ai o discuție cu el. Nu știu care sunt finaliștii, mi s-au înmânat anumite foi și am nominalizat cinci nume. Așa au făcut toți. Știe toată lumea care ar fi finaliștii, s-au pronunțat numele. Această deplasare este rezultatul nominalizărilor făcute de Comisia Tehnică. Cu această deplasare se pot împușca doi iepuri (n.r. Ursea și Bölöni). Noi, la Comisia Tehnică, am analizat toți antrenorii. Sunt plusuri și minusuri peste tot. Bölöni este un nume important, este un fost selecționer și este un fost jucător al echipei naționale. Contează și educația pe care o are, el are un minus în ceea ce privește cunoașterea fotbalului românesc la ora actuală. Viitorul selecționer va avea o șansă mare la ora actuală, două meciuri amicale în martie. Mirel Rădoi nu a avut meciuri amicale la început”, a spus Aurel Țicleanu, în cadrul emisiunii Digi Sport Special. Ladislau Bölöni, antrenorul care l-a ajutat pe Cristiano Ronaldo să se impună la Sporting Lisabona, a antrenat de-a lungul carierei cluburi precum AS Monaco sau PAOK Salonic. Câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, în 1986, Bölönia mai fost selecționer în 2000.

FINAL FOUR PENTRU POSTUL DE SELECȚIONER!

4 antrenori au rămas pe lista lui Burleanu.

Din informațiile Digi Sport, FRF poartă în aceste zile discuțiile finale cu patru antrenori, iar în luna ianuarie vom afla numele noului selecționer. Antrenorii care s-au calificat în acest “Final Four” sunt: Adi Mutu (42 de ani), Edi Iordănescu (43 de ani), Ladislau Bölöni (68 de ani) și Victor Pițurcă (65 de ani).

Favorit rămâne în continuare Adrian Mutu, fostul selecționer al României U21.

“RĂMÂNE TIGROAICĂ”. CU CINE A SEMNAT CSM BUCUREȘTI

Extrema stângă, Siraba Dembele, și-a prelungit contractul cu campioana la handbal feminin, CSM București.

“Siraba Dembele rămâne tigroaică”, a anunțat, marți, CSM București, alături de o fotografie cu handbalista semnând contractul. Campioană europeană și mondială, dar și vicecampioană olimpică cu naționala Franței, Dembele a ratat șansa de a cuceri o nouă medalie cu reprezentativa țării sale la JO de la Tokyo, după ce s-a accidentat grav în primăvară la un tendon (ruptură) și a necesitat o intervenție chirurgicală. Ea joacă la CSM București din vara lui 2020, iar acum și-a prelungit înțelegerea cu campioana României, cu încă un an.

Precedentul contract era valabil până în iunie 2022.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu