RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! FRF A ALES NOUL SELECȚIONER

Distribuie pe:

Actuala conducere a Federației Române de Fotbal s-a aflat în căutarea unui selecționer, asta după ce Burleanu și Stoichiță au sperat degeaba că vor reuși să îi convingă pe Gică Hagi, Răzvan Lucescu sau Dan Petrescu! Echipa națională a ratat accederea la barajul pentru turneul din Qatar, iar Mirel Rădoi a anunțat la scurt timp că nu va mai continua colaborarea cu FRF. De atunci, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au avut misiunea de a se orienta rapid spre un nou tehnician, însă refuzurile de care s-au lovit în ultimele săptămâni i-au făcut pe aceștia să se reorienteze spre alte nume. Deși s-a zvonit că Ladislau Boloni este ca și instalat pe banca naționalei, șefii de la Casa Fotbalului au luat o decizie cu totul neașteptată. Conform informațiilor GSP.ro, federalii l-au ales în cele din urmă pe Adrian Mutu, iar acesta urmează să fie anunțat oficial pe 15 ianuarie, după o ședință a Comitetului Executiv. Principalul motiv pentru care Boloni nu i-a convins pe Burleanu și Stoichiță a fost acela că nu cunoaște în de-ajuns de bine fotbalul românesc, de unde a plecat acum 20 de ani. Astfel, cum varianta Edi Iordănescu a picat și ea, “Briliantul” a rămas singurul candidat pentru postul de selecționer, iar relația sa foarte bună cu Mihai Stoichiță a cântărit semnificativ în alegerea finală a celor de la FRF.

REACȚIA SIMONEI HALEP, DUPĂ VICTORIA CLARĂ CU GABRIELA RUSE: “ÎNCEPUTUL A FOST GREU, N-AM SIMȚIT BINE MINGEA”

Simona Halep, locul 20 WTA și cap de serie numărul 2, a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-1, pe Elena-Gabriela Ruse, locul 87 WTA, în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 1. “Sunt foarte fericită că am câștigat acest meci în acest mod, la început a fost un pic diferit, nu am simțit bine mingea, dar încet, încet am început să simt jocul și cred că am dominat meciul. Sunt foarte fericită de modul în care joc, am luptat mult în pauza dintre sezoane și sunt pregătită să joc meciuri. Mi-a lipsit mult faptul că nu am jucat partide oficiale. Sunt aici și încerc de fiecare dată să dau ce am mai bun. (n.r. - despre Golubic). Nu mă simt confortabil cu nicio adversară, pentru că la acest nivel fiecare joacă bine, așa că mă concentrez doar pe mine, așa cum am făcut la aceste două meciuri. Am jucat bine, sunt încrezătoare, dar este un alt meci. Încerc să mă bucur și să joc cel mai bun tenis, pentru că dacă joc cel mai bun tenis am o șansă de a câștiga”, a declarat Halep, la interviul de pe teren. Simona Halep va evolua în faza următoare cu Viktorija Golubic din Elveția, locul 43 WTA și cap de serie numărul 6, care a întrecut-o, cu scorul de 6-3, 6-0, pe olandeza Lesley Pattinama Kerkhove, locul 158 WTA, venită din calificări. Jucătoarea română a învins-o pe viitoarea ei adversară în singura lor întâlnire, care a avut loc în 2018, în FedCup, scor 6-3, 1-6, 6-1. Atunci, Halep era numărul 1 mondial, iar Golubic, pe locul 115 WTA.

SORANA CÎRSTEA, ELIMINATĂ ÎN OPTIMILE DE FINALĂ ALE MELBOURNE SUMMER SET 2

Sorana Cîrstea, locul 39 WTA, a fost eliminată, joi, în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 2. Ea a fost învinsă, cu scorul de 6-4, 6-1, de americanca Amanda Anisimova, locul 78 WTA, după un meci care a durat 67 de minute. Românca a fost condusă cu 3-0, a revenit și a egalat la 3, iar de la 4-4, când a ratat o minge de break, ea a mai reușit să câștige doar un game, la 0-5. Învingătoarea va evolua în sferturi cu câștigătoarea partidei dintre Irina Begu, locul 62 WTA, și italianca Jasmine Paolini, locul 53 WTA.

PREȘEDINTELE CLUBULUI UNION BERLIN: “POLITICIENII FOLOSESC FOTBALUL ÎN CAZUL PANDEMIEI DE COVID-19”

Președintele clubului Union Berlin, Dirk Zingler, acuză, miercuri, în cotidianul Sport Bild, că politicienii au decis să impună un număr limitat de fani și meciuri fără spectatori în fotbalul profesionist nu din motive de sănătate, ci pentru că vor să arate alegătorilor că “sunt activi împotriva pandemiei”. Potrivit acestuia, politicienii “au prins obiceiul de a folosi forța fotbalului pentru a-și transmite propriile idei, propriile obiective politice în mass-media” [...] pe principiul “Trebuie să facem ceva vizibil”. “Evident, stadioanele de fotbal sunt o țintă naturală, pentru că fotbalul are o acoperire largă. Dar a desemna tribunele drept locuri de contaminare nu este corect”, a mai spus oficialul. Pentru Dirk Zingler, riscul de infectare pe stadioane este “foarte scăzut”, pentru că spectatorii “sunt în aer liber” și că intră pe arene “doar persoane vaccinate sau trecute prin boală”, testate și care poartă mască. “Golim stadioanele și trimitem oamenii înapoi la casele lor sau în baruri, unde se adună să urmărească meciurile”,a mai spus președintele de la Union Berlin.

LEWIS HAMILTON NU SE RETRAGE. INDICIUL CARE ÎL DĂ DE GOL PE BRITANIC

Septuplul campion mondial, britanicul Lewis Hamilton (36 ani), va continua cel mai probabil în Formula 1 și din 2022, indiciul fiind dat chiar de echipa sa. După ce Max Verstappen (24 ani) l-a depășit și se îndrepta spre victoria care avea să-i aducă primul titlu din carieră, Lewis Hamilton și-a exprimat nemulțumirea chiar prin radio, transmițându-i inginerului său de cursă, Peter Bonnington, că deznodământul cursei de la Abu Dhabi a fost “manipulat”, făcând aluzie la favorizarea lui Verstappen de către Michael Masi, directorul de cursă din F1. La mai bine de trei săptămâni după “finala” din Emiratele Arabe Unite, pilotul de la Mercedes încă nu a postat nimic pe conturile sale de socializare, acolo unde obișnuia să fie foarte activ.

Nici Toto Wolff, șeful de la Mercedes, nu a venit cu un răspuns prompt în ceea ce privește viitorul lui Hamilton. Austriacul de la cârma echipei germane a explicat în mai multe rânduri cât de dezamăgit este Lewis de modul în care a pierdut șansa de a deveni campion mondial pentru a opta oară. Oficialul a lăsat atunci de înțeles că o eventuală retragere nu ar fi un scenariu imposibil. Cu toate acestea, Mercedes a oferit un indiciu chiar pe pagina de Twitter a echipei, sugerând că Lewis Hamilton este pregătit pentru a-și lua revanșa în sezonul 2022, așa cum toți membrii echipei își doresc.

“Adversitatea îi face pe unii să cedeze, iar pe alții să doboare recorduri”, a fost mesajul postat pe Twitter de Mercedes, alături de o poză cu Lewis Hamilton.

Sezonul de Formula 1 din 2022 va debuta pe 20 martie cu Marele Premiu al Bahrainului și se va încheia mult mai repede decât în anii precedenți, pe 20 noiembrie, cu obișnuitul Mare Premiu de la Abu Dhabi, asta pentru a evita suprapunerea cu Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar.

SORIN CRĂCIUN

NOVAK DJOKOVIC, FORȚAT SĂ PLECE DIN AUSTRALIA: VIZA SÂRBULUI A FOST ANULATĂ!

Novak Djokovic a aterizat miercuri la Melbourne, pentru a participa la Australian Open, dar nu a fost lăsat să intre în țară.

Plecat cu o adeverință medicală care să-i permită să intre în țară, deși nu e vaccinat, sârbul a întâmpinat probleme la aeroport, unde a fost interogat și ținut mai bine de opt ore, din cauza vizei.

După orele de așteptare, în care a fost despărțit de echipă și i s-a luat telefonul mobil, Novak Djokovic a aflat decizia finală luată de autoritățile australiene: viza sa a fost anulată și va fi deportat, anunță publicația The Sydney Morning Herald. De asemenea, Novak Djokovic a avut problemele și cu documentul de COVID-19. Nevaccinat, sârbul a primit o derogare, însă, pe aeroport, s-a ajuns la concluzia că jucătorul de tenis nu a prezentat “suficiente dovezi” care să ateste că respectiva scutire este corect obținută, astfel că viza i-a fost anulată. Cazul nu se va încheia, însă, aici, pentru că, potrivit sursei citate, avocații lui Novak Djokovic se pregătesc să conteste decizia. Guvernul de la Belgrad a încercat să rezolve speța, solicitând Ambasadei Serbiei din Australia să-i permită accesul lui Novak Djokovic, dar s-a lovit de un refuz.

Lasă un comentariu