ÎMPREUNĂ, DĂM SPERANȚĂ ACOLO UNDE DEZNĂDEJDEA POATE UCIDE

Doamne ajută, oameni buni!

Programul ,,Bursele Români pentru Români”, desfășurat de Asociația “Calea Neamului”, împreună cu “Grai Străbun”, s-a încheiat cu bine anul trecut, ultima tranșă de burse trimestriale, cea de pe luna decembrie, fiind trimisă către 50 de elevi, până pe 6 decembrie către 20 de copii (vedeți postarea pe internet din 7 decembrie), iar până la finalul lunii către alți 30 de tineri, vedeți în comentarii transferurile bancare. Bursele sunt în valoare de 500 lei, de trei ori pe an - când vedeți în foto-comentarii sume de 1.000 sau 1.500 lei, înseamnă că sunt pentru copiii aceleiași familii, ei stimulându-se unii pe alții pentru obținerea unor rezultate cât mai bune la școală.

Bursele “Români pentru Români” se adresează elevilor cu rezultate bune la învățătură înscriși în unitățile cu predare în limba română din Covasna, Harghita, Mureș, Satu-Mare, județe unde identitatea românească și implicit învățământul în limba română sunt supuse unei agresiuni dizolvante, venite din partea Ungariei, atât direct, cât și prin vectorul politic din România, UDMR.

Bursele “Români pentru Români” sunt meritul tuturor oamenilor minunați care, începând cu 1 octombrie 2020, au trimis fonduri în contul Asociației “Calea Neamului”, destinat acestui program. Acești români, care susțin bursele prin jertfa lor, au încrederea, certitudinea că aduc în sufletul celor mici o speranță de mai bine, un strop de fericire și o mare încredere în forțele lor. Acești români extraordinari, cărora le mulțumesc din tot sufletul, dau dovada că există în această societate, răsplată pentru întărirea românismului, pentru strădania la învățătură, pentru un drum cu minte în viață. Acești copii, atunci când vor ajunge oameni mari, își vor aduce aminte că odată, cineva, le-a răsplătit eforturile, le-a recunoscut meritele, în pofida unor vremuri în care dragostea de țară și carte se vrea pusă la coadă.

Noi, împreună, îi punem pe tinerii ce țin România vie acolo unde este mai greu, în frunte, cu statutul privilegiului de a fi român bun atunci când statul nu face asta.

Apreciem în acest context implicarea cotidianului ,,Cuvântul liber” din Târgu-Mureș, atât prin articolele promovate de doamna Mariana Cristescu, de-a lungul timpului, în acest sens, cât și prin cheta publică făcută de conducerea acestui ziar de înaltă ținută, la sediul “Vetrei Românești”, prilej cu care s-au strâns peste 4.000 de lei, bani ce au fost transferați în contul pentru bursele copiilor. Mulțumim din toată inima cu acest prilej tuturor românilor din Mureș care au venit la “Vatră”, pentru a-i sprijini pe acei care rămân în Vatra Neamului Românesc, făcându-i cinste în această mare luptă ce se poartă, acum, mai mult ca niciodată, pentru ca ea, Vatra noastră, a tuturor, să reziste cu focul aprins în ea. Este un foc ce arde pentru pentru strămoși, pentru martirii și sfinții care au clădit-o. Este un foc ce se hrănește cu ploaia lacrimilor suferințelor noastre și cu râurile de sânge ce s-au contopit cu acest Pământ milenar.

Partenerii noștri media sunt “ActiveNews”, “Mesagerul de Covasna”, “Buletin de Carei” și cotidianul ,,Cuvântul liber”.

Frați și surori, împreună, dăm Speranță acolo unde deznădejdea poate ucide. Nădejdea este viața și mergem cu Dumnezeu înainte, călcând cu hotărâre pe Pământ tare.

MIHAI TÎRNOVEANU

Lasă un comentariu